AGRICULTURA
Balears 30/01/2017

Les vendes d'oli de Mallorca pugen un 28% durant el 2016

L'exportació fora de les Illes també ha augmentat un 24%

Montse Terrasa
1 min
Sebastià Solivellas i Vicenç Vidal.

PalmaLa comercialització de l'oli mallorquí ha augmentat un 28% durant el 2016 respecte del 2015. També ha crescut l'exportació fora de les Illes un 24%, fet que des de la DO Oli de Mallorca relacionen amb el nombre de turistes que vénen i proven els productes d'aquí.

L'any passat es van vendre 278.548 litres d'oli de Mallorca, mentre que el 2015 se'n van comercialitzar 216.683. "Mentre hi hagi augment, és senyal que estam fent les coses bé", ha comentat Sebastià Solivellas, president de la DO Oli de Mallorca.

[OBJECT]

Dels 66.771 litres que es comercialitzaren fora de les Balears, un 11% es va vendre a països d'Europa, principalment Alemanya i Bèlgica.

Sobre aquestes xifres, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha comentat que l'oli és un "producte estrella que ha romput fronteres". Vidal també ha parlat de les vendes a Alemanya, "un mercat privilegiat" gràcies als turistes que vénen a les Illes i tasten els productes locals.

Les previsions

Ara bé, el 2016 va ser un any molt bo per a la comercialització d'oli de Mallorca, però les previsions per al 2017 no són les mateixes. La sequera ha provocat que la collita d'olives hagi estat "gairebé insignificant" en algunes zones, ha destacat Solivellas.

El seu sector productiu, ha recordat, s'ha enfrontat a la mancança de pluges, a les inundacions de fa quasi dues setmanes i a la 'Xylella fastidiosa'.

La presentació de les dades s'ha fet al Casal Solleric i ha inclòs una degustació de diferents varietats d'oli produït a Mallorca.

stats