Economia
Balears 04/07/2013

Les vendes de roba i sabates a Mallorca pugen un 2%

La patronal Pimeco diu que les botigues varen augmentar les vendes el mes passat, tot i que molts comerciants no hi coincideixen

ARA Balears / EFE
1 min

PalmaUna enquesta de l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) indica que les vendes del comerç minorista varen augmentar un 2% el mes de juny comparant-ho amb el mateix mes de l'any passat. Però el 48% dels comerciants enquestats afirmen que per juny van vendre menys que fa un any. Només un 22% asseguren que han guanyat més doblers.

Pimeco col·loca al juny una nota global de 5,1 sobre 10 pel que fa a vendes fetes i afluència dels clients. També afirma que el juny ha superat sis dècimes la valoració del maig i vuit la mitjana dels últims dotze mesos. D'altra banda, un 46% dels comerciants diuen que el mes passat varen vendre tant com a l'anterior, un 44% opinen que varen augmentar i un 10% diuen que varen baixar.

L'associació afirma que els resultats analitzats són "millors i lleugerament superiors" que els del juny de 2012, malgrat que encara són "inferiors" als que esperaven els botiguers en plena temporada turística.

stats