Balears 16/11/2017

Els veïns veuen més a prop el canvi de traçat de la línia d'alta tensió a Son Puig

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma (FAVP) assegura que l'Ajuntament de Palma es compromet a pagar part del sobrecost, encara que Cort ho nega

Martí Gelabert
2 min
Els veïns de Son Puig criden contra la línia d'alta tensió

PalmaSetmanes clau per decidir si la línia d'alta tensió de Son Puig canvia o no el traçat. La situació és complexa, però els veïns comencen a veure una mica més de llum a les seves demandes. Aquest dimecres la Federació d'Associacions de Veïns de Palma (FAVP) i el batle, Antoni Noguera, han mantingut una reunió en què s'ha parlat del tema.

La proposta dels veïns de Son Puig és que les dues darreres torres –les més properes als habitatges i que causen més impacte– es converteixin en una que estigui situada sobre el cementeri de la Vileta. Així ho ha explicat el president de la FAVP, Joan Forteza, qui, a més, opina que "sembla que serà possible". Segons els veïns, Noguera hauria donat el compromís a finançar part del sobrecost que duria a canviar el projecte de Red Eléctrica, sempre que es reparteixi entre Cort, el Consell de Mallorca i el Govern, i a traslladar la idea a la resta d'institucions. En total són 500.000 euros.

Cort ho nega, però promet reunions

Ara bé, des de Cort es nega, de moment, que l'Ajuntament assumeixi una part del sobrecost. El que assumeix Palma és el compromís "a tenir una reunió per valorar solucions", informen fonts de batlia. La setmana que ve, de fet, s'ha plantejat una trobada amb el regidor d'Urbanisme, José Hila, Noguera i la FAVP per determinar què s'hi pot fer.

Segons els veïns, en menys de 15 dies hi ha d'haver un "informe tècnic complet" que doni viabilitat a aquest projecte alternatiu. Així, la pilota està ara damunt la taulada de Cort, el Consell insular i el Govern per decidir si assumeixen el sobrecost total de la modificació del projecte o no.

Per llei, explica Forteza, Red Eléctrica es veuria obligada a canviar el traçat si les institucions assumeixen aquest pagament. A més, l'empresa propietària dels terrenys on es construiria la nova torre ha elaborat un document per escrit en el qual s'assenyala que no hi posarà cap impediment

stats