Balears 14/08/2017

Podem titlla de “pacte de vassallatge” el Pacte d'Estat a favor del turisme que ofereix Company

La formació dels cercles insta Armengol a posar en marxa mesures per frenar “la bombolla turística de saturació”

Jaume Vinyas
2 min
La secretària política de Podem, Laura Camargo, aquest dilluns, en roda de premsa.

PalmaLa secretària política de Podem, Laura Camargo, ha rebutjat aquest dilluns el Pacte d'Estat a favor del turisme que divendres va oferir el president del PP, Biel Company. Camargo ha acusat Company d'actuar com un “governador colonial” que “vol que les Illes siguin servils” i, per això, “ofereix a Francina Armengol un pacte de vassallatge”. En aquest sentit, ha assenyalat que la formació dels cercles li donarà tot el suport “per defensar els drets de les nostres illes” i per posar mesures per aturar la “bombolla turística” i “la situació de saturació turística” que pateix l'Arxipèlag.

Suport a les 'Kellys'

Camargo ha fet una crida a la participació en la concentració que el col·lectiu de cambreres de pis (més conegudes com les 'Kellys') ha convocat aquest divendres a les 19 h a la plaça d'Espanya de Palma i al parc de la Pau, a Eivissa, per reivindicar millors condicions laborals.

“Avui fa més d’un any que es va aprovar pràcticament per unanimitat la iniciativa de Podem al Parlament per demanar la iniciativa de Podem al Parlamentla dignitat laboral de les cambreres de pis. “El govern de l’Estat no s’hi ha pronunciat ni ha fet passes vers aquesta reivindicació, que va ser presentada a més de deu parlaments autonòmics, i avui no hi ha ni jubilació anticipada ni reconeixement de malalties professionals, ni regulació de la càrrega laboral, punts essencials d’aquesta reclamació”, ha lamentat.

En aquest sentit, Podem exigeix una “mobilització massiva” per assenyalar el “govern balearofòbic” de Mariano Rajoy i per dir-li que “no som una colònia vacacional i que volem drets per a la gent treballadora de les nostres illes que tan afectada es veu pel model de negoci turístic, el qual ens està conduint a situacions de perpetuació de la precarietat laboral i d’explotació laboral com les que pateixen les més de 30.000 cambreres de pisos que tenim a les Balears".

stats