Balears 19/06/2017

Valtonyc haurà de pagar més d'11.500 euros a l'Audiència Nacional

La "caixa de resistència" i els comptes vinculats del col·lectiu solidari amb el raper acusat d'injúries a la corona per les seves cançons han quedat a zero

Anna Schnabel
2 min
Josep Miquel Arenas 'Valtonyc', en una imatge d'arxiu.

PalmaMés d'11.500 euros: aquesta és la xifra que el raper Valtonyc deu a l'Audiència Nacional, que va condemnar-lo a tres anys i mig de presó pel contingut de les seves cançons. D'aquesta quantitat, 4.000 euros responen a la fiança provisional que hauria de garantir la responsabilitat civil una vegada iniciat el judici oral; més 3.000 euros d'una multa que ha d'abonar a Jorge Campos, líder de l'entitat espanyolista 'Círculo Balear', qui va denunciar-lo per amenaces en un dels seus temes; 1.800 euros per sufragar la feina de l'advocat d'ofici que va atendre'l inicialment, i més de 2.700 euros en concepte de despeses judicials. A tot això cal sumar-hi els interessos.

Ha estat el mateix músic qui aquest dilluns dematí s'ha dirigit als jutjats per determinar a què responia el fet que divendres passat advertís l'embargament de 3.800 euros de la caixa de resistència del col·lectiu de suport 'Llibertat Valtonyc', on qualsevol persona podia fer les seves aportacions solidàries per poder pagar les despeses judicials i la multa a Campos. Cal tenir en compte que ni Valtonyc ni el seu advocat no han estat notificats d'aquest embargament, la primera notícia del qual fou quan divendres els comptes quedaren a zero sota el concepte d'"embargament judicial de procés penal".

Segons expressà en un comunicat el mateix grup de solidaritat amb el raper, els membres del col·lectiu consideren que aquesta és "una altra maniobra per part de l'Estat i del poder judicial amb la intenció de desanimar, crear confusió i ofegar tota l'estructura organitzativa" de defensa de Valtonyc "i de la llibertat d'expressió en general". Per aquest motiu, el grup continuarà organitzant actes reivindicatius amb la finalitat de fer front als voluminosos deutes d'un cas que ha reobert el debat dels límits de la llibertat d'expressió i que ha aixecat una gran onada de solidaritat a l'illa i també arreu de la Península.

stats