El Govern descarta que les 35.000 tones d'arena del Sàhara siguin per regenerar platges

No hi ha cap projecte aprovat d'aquest tipus per la Conselleria de Medi Ambient 

El Govern balear ha descartat aquest dilluns que l'arena que transporta el vaixell 'Southwester' de l'empresa espanyola Sáhara Line SL estigui destinada a la regeneració de les platges "perquè no hi ha cap projecte aprovat d'aquest tipus". El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, creu que es tracta d'una càrrega per a construcció. 

Vidal s'ha sumat a les crítiques de l' Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears i ha afirmat que el poble del Sàhara Occidental és víctima d'un espoli continuat dels seus recursos naturals. A més, ha afirmat que el Govern espanyol manté "un doble discurs" davant el conflicte, ja que formalment defensa el dret d'autodeterminació del Sàhara però empara empreses espanyoles que exploten els seus territoris. 

Aquest vaixell, que transporta 35.000 tones d'arena del Sàhara Occidental a Palma, tenia previst arribar aquest dilluns a la nit. L' Autoritat Portuària ha avisat, però, que com a mínim no arribarà fins dimecres, ja que no hi ha espai al moll per a què l'embarcació pugui atracar abans de mitjan setmana. 

L 'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears va denunciar el diumenge passat que un vaixell de l'empresa espanyola Sáhara Line SL, el 'Southwester'. Navega sota bandera de les Illes Cook, de l’Oceà Pacífic.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF