Balears 18/03/2015

El sector de la neteja, a la vaga l'1 d'abril

Els sindicats criden a la mobilització per pressionar les patronals ABENET i Aspel amb la finalitat que accedeixin a negociar un nou conveni

Efe
1 min
Els sindicats consideren que la patronal té una postura immobilista. / ISAAC BUJ

PalmaEl sector laboral dedicat a la neteja d'edificis i locals ha estat cridat pels sindicats USO, CCOO i UGT a una jornada de vaga l'1 d'abril per pressionar les patronals ABENET i Aspel amb la finalitat que accedeixin a negociar un nou conveni de Balears.

Aquests sindicats han assenyalat aquest dimecres en una nota conjunta, que la vaga de 24 hores podria ser ampliada a més dies durant l'abril, i que aquesta ha estat decidida durant l'assemblea en què han participat un centenar de delegats i delegades.

Prop de 5.000 treballadors integren el sector de neteja.

Els sindicats asseguren que ABENET i Aspel mantenen una actitud "immobilista" en les negociacions del conveni regional.

Segons CCOO, UGT i USO, les patronals ofereixen una pujada salarial "a manera d'almoina, volen rebaixar el preu dels festius, alterar les prestacions per malaltia comuna i modificar al seu gust el plus d'antiguitat".

Les organitzacions sindicals proposen mantenir l'actual articulat del conveni vigent i una pujada salarial que eviti "precaritzar encara més" al col·lectiu de treballadores de neteja.

stats