EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES

La vaga d'un dia per setmana agafa força

Els ànims estan calents i no s'entén el bloqueig del Govern

Els docents no sols no tiren la tovallola, sinó que no descarten tornar a la vaga com a mínim un dia a la setmana. Així ho expressaren molts dels assitents a l'enèsima reunió que el col·lectiu va fer amb motiu de la imposició del TIL per part del Govern, que majoritàriament continuaran sense aplicar els centres si es pren com a referència la sessió d'ahir horabaixa.

Aquesta reunió venia marcada per la claríssima estratègia del Govern d'anar apartant de la negociació tot el que no siguin els sindicats, i per, en definitiva, la manca de resultats pel que fa als avenços en les seves pretensions de reduir l'impacte d'un decret que consideren inviable en aquests moments.

Algunes de les intervencions dels presents anaren en aquesta línia, explicà el portaveu, Guillem Barceló. "La gent està decebuda de veure com un govern pot ignorar d'aquesta manera un col·lectiu senser, uns professionals que li diuen que empitjorarà l'educació si aplica el TIL. De fet, alguns dels companys que hi han intervingut ens han explicat el veritable despropòsit que significa implantar el TIL allà on s'esta provant de fer".

Seccions europees

I és que, segons Barceló, "només està funcionant mínimament allà on hi ha seccions europees, perquè els alumnes i docents tenien un mínim de recorregut en l'ensenyament en llengua anglesa. Però a la resta, és un desastre total. Si el Govern continua entestat, tindrem un curs nefast, amb una davallada de qualitat i de continguts que no podem evitar, encara que n'hem advertit una vegada i una altra", afirmà.

La vaga, per tant, es podria tornar a reprendre per molt que els mestres i professors són els primers interessats a no fer-la. "És clar que no la voldríem tornar a posar en marxa. Però és que tenim un govern que no li dóna la gana reflexionar sobre els aspectes pedagògics i organitzatius que se li estan plantejant. Per tant, avui ja hi ha hagut moltes intervencions demanant que es torni a activar l'aturada, un dia per setmana. També n'hi ha hagut que han proposat fer-la indefinida", confirmà en acabar la sessió.

Els ànims estaven calents en la reunió d'ahir, perquè els docents ara ja estan patint les conseqüències del conflicte. Retard en les matèries, desànim per veure que l'educació pateix, i pocs recursos. "Hem de recordar que la nostra mobilització no és ni prop fer-hi només pel TIL. Tenim els mateixos problemes dels darrers anys, que es van agreujant perquè les retallades ens deixen els centres despullats i, a més, varen augmentar les ràtios per aula. Ara, aplicar ensenyament en anglès d'algunes assignatures sona com a broma de mal gust", va dir ahir Barceló.

Ara, els participants en la trobada d'ahir compartiran als centres la possibilitat d'un dia de vaga per setmana.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF