CAS NÓOS
Balears 01/03/2017

Urdangarin compareix per primera vegada davant l'autoritat judicial suïssa

Diego Torres ha acudit també als jutjats de Rubí

Efe
1 min
Iñaki Urdangarin aquest dimecres. / EFE

GinebraIñaki Urdangarin, cunyat del rei d'Espanya, ha sortit aquest dimecres de la seva casa a Ginebra, on resideix amb la seva dona, la infanta Cristina, des del 2013, per comparèixer davant l'autoritat judicial suïssa.

Urdangarin ha sortit amb bicicleta de la residència familiar al mateix temps que Cristina de Borbó, que treballa per a la Fundació la Caixa a Ginebra, una ocupació que compagina amb la que exerceix a la Fundació Agá Ján. Han sortit alhora de la residència, però per portes diferents.

El passat dia 23 la justícia espanyola va decidir que Urdangarin, condemnat per corrupció, quedi en llibertat provisional amb l'única obligació de comparèixer el primer dia de cada mes davant l'autoritat judicial al seu país de residència.

Això va decidir l'Audiència de Palma després d'haver condemnat el 17 de febrer Urdangarin, de 49 anys, a una pena de 6 anys i tres mesos de presó per diversos delictes en un cas de corrupció.

La infanta Cristina va ser absolta de l'acusació de col·laborar en dos delictes fiscals.

El també condemnat pel cas Nóos Diego Torres ha comparegut aquest dimecres davant el jutjat per complir la mesura cautelar de presentar-s'hi el primer dia de cada mes. L'exsoci d'Iñaki Urdangarin ha acudit als jutjats de Rubí, on ha arribat a les 9.50 hores, i ha rebutjat fer declaracions.

stats