Balears 27/02/2015

El Suprem anul·la el PGOU d'Eivissa perquè no té avaluació ambiental

La decisió ve motivada pel recurs de cassació interposat per l'empresa Promocions Es Mirador de Sant Jordi

Nou Diari
1 min
El Suprem ha anul·lat el PGOU de Vila.

EivissaEl Tribunal Suprem ha anul·lat el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Vila, un document que va ser aprovat el 2007. Segons es detalla en la sentència, el Suprem ha cancel·lat el PGOU per un defecte de forma en la tramitació, ja que no té l'estudi d'avaluació ambiental estratègica.

Aquesta anul·lació, decretada per la Sala Tercera (Secció Cinquena) del Tribunal Suprem, ve motivada pel recurs de cassació interposat per l'empresa Promocions Es Mirador de Sant Jordi SL, propietària dels terrenys de les Feixes del Prat de Vila. Aquesta companyia va denunciar el novembre de 2012 davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que el PGOU de Vila havia estat aprovat sense disposar d'aquest informe imprescindible perquè sortís endavant.

El Suprem anul·la una sentència del Tribunal Superior de les Illes Balears

No obstant això, el TSJIB no va admetre a tràmit el recurs, per la qual cosa l'empresa va decidir presentar tot seguit un recurs de cassació, és a dir, un recurs que té per objecte anul·lar una sentència judicial que conté una aplicació o interpretació incorrecta de la llei. Aquest recurs és el que ha motivat la sentència del Tribunal Suprem, que ha impugnat l'emesa pel TSJIB i ha tingut en compte una llei de 2006, que obliga els municipis de Balears a disposar d'una avaluació d'impacte ambiental i una avaluació ambiental estratègica que avalin el seu Pla General d'Ordenació Urbanística.

El PGOU és un instrument que funciona com l'eina bàsica d'ordenació integral del territori d'un municipi. Aquest pla classifica el sòl del territori on s'aplica, determina el règim que pot aplicar-se en cada parcel·la i defineix els equipaments fonamentals del municipi.

stats