Balears 22/11/2017

La UOC es "consolida" a Balears amb la inauguració de la seva seu a Palma

El batle de Palma, Toni Noguera, reivindica aquesta posada en marxa com una passa més per esdevenir una ciutat universitària

Martí Gelabert
1 min
La presidenta, Francina Armengol, i el batle de Plama, Toni Noguera, escolten el discurs del rector de la UOC, Josep A. Planell

Palma“Definim la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) com una realitat consolidada. Si una universitat és de qui estudia, podem dir que la UOC és una universitat de les Illes". Amb aquestes paraules el rector de la UOC, Josep A. Planell, ha inaugurat aquest dimarts la primera seu de la universitat a Palma, un fet que donarà a Ciutat més impuls i diversitat als estudis universitaris. És la idea, si més no, que també ha volgut transmetre la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Per part seva, el batle de Palma, Toni Noguera, ha reivindicat la inauguració de la seu com una estratègia més per convertir Palma en ciutat universitària. Després de les primeres converses amb la Universitat de les Illes Balears per traslladar facultats al centre, l'obertura d'aquesta seu podrà encaminar la ciutat a tenir “centres de coneixement i talent” i ser “més intel·ligent i més estimada”.

Planell ha valorat el model que du a terme la UOC, sobretot adreçada a perfils que volen renovar coneixements o que han optat per estudiar de més majors. És a dir, un model en què la formació sigui contínua i no només “en una etapa de la vida”. Amb paraules de Planell, “la possibilitat de ser una universitat que facilita la formació al llarg de la vida”.

Uns 2.600 estudiants de les Illes s'han graduat a la UOC. La inauguració de la seu suposarà, a banda d'agilitzar tràmits i gestions entre els alumnes de la ciutat, la possibilitat d'organitzar activitats divulgatives i diversos actes. A més, també s'ha deixat palès que hi haurà col·laboració i complementarietat amb la UIB. “No podem malbaratar cap recurs, ni menystenir cap talent”, ha subratllat Planell.

stats