DRETS DE LA INFÀNCIA
Balears 17/10/2016

Unicef reconeix Ciutadella com a Ciutat Amiga de la Infància

Santa Eulària del Riu renova l'adhesió al programa amb esment d'excel·lència

Ara Balears
2 min
UNICEF reconeix Ciutadella com a Ciutat amiga de la infància.

PalmaUnicef Espanya ha reconegut Ciutadella com a Ciutat Amiga de la Infància, juntament amb 55 municipis més que s'afegeixen als 170 que ja hi havia.

La Secretaria Permanent del programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) ha fet pública la resolució que reconeix el treball dels municipis a favor dels drets de la infància i adolescència amb el segell de Reconeixement de les CAI 2016-2020. Un total de 55 municipis de l'Estat han rebut la distinció, entre els quals es troba Ciutadella, i 25 han renovat la seva adhesio al programa i mantenen el segell CAI, entre els quals apareix un altre municipi balear, Santa Eulària del Riu, amb esment d'excel·lència.

El programa CAI –impulsat per Unicef Comitè Espanyol, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA)– pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant en l'àmbit local, promocionar la participació dels infants i adolescents en tots els temes que els afectin i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part d'aquesta iniciativa. L'objectiu és que es dissenyin i s'implementin polítiques públiques eficaces per millorar el benestar dels infants defensant-ne els drets, fomentant-ne la participació i fer de les ciutats un entorn més habitable, especialment per als més joves.

"Els nins i les nines necessiten que les institucions, públiques i privades, estiguin a l'altura dels importants reptes que com a societat tenim per davant; i per això és fonamental tot el suport que puguin brindar no només a Unicef, sinó també a totes les Ciutats Amigues de la Infància i a les diverses entitats que hi col·laboren”, assenyala Maite Pacheco, directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'Unicef Comitè Espanyol.

En total, ja són 170 les poblacions que formen la xarxa de CAI. A més, s'han atorgat 44 distincions del VIII Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es reconeixen projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l'adolescència, duites a terme per governs locals i altres entitats públiques i privades. Els reconeixements CAI i de Bones Pràctiques es concedeixen cada dos anys després d'un procés d'avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria del programa. D'aquesta manera, s'analitza que les línies d'actuació de la política pública dissenyada en relació a la infància i l'adolescència s'ajustin als requisits exigits. Aquest procés va comportar en alguns casos visites 'in situ'.

El segell de Reconeixement CAI i les distincions de Bones Pràctiques es lliuraran en un acte que tindrà lloc el 15 de novembre a la ciutat de Santander.

stats