EDUCACIÓ
Balears 31/03/2016

La UIB, cinquena universitat en rendiment docent i investigador de l'Estat

El sistema universitari de Balears és un dels més productius d'Espanya

Martí Gelabert
2 min
Universitat de les Illes Balears

PalmaBalears és la cinquena comunitat autònoma en rendiment docent i activitat investigadora. La Universitat de les Illes Balears se situa per damunt de la mitjana estatal, amb un índex de 108,2. U-Ranking ha elaborat per quart any aquesta classificació, que analitza el sistema universitari estatal. Les Illes han pujat una posició respecte de l'any anterior.

Catalunya és la comunitat autònoma amb el millor sistema universitari de l'Estat, seguida de Cantàbria, el País Valencià i Navarra. De fet, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona és la universitat que lidera els rànquings generals.

Rendiment dels sistemes universitaris per comunitats autònomes

Pel que fa a l'índex global de rendiment i volum de resultats, la UIB se situa en quart lloc. Supera dues dècimes la mitjana estatal, que se situa amb una ponderació d'un punt. Quant a la innovació i el desenvolupament tecnològic, la universitat balear ocupa el dotzè lloc.

Aquesta investigació conclou que les universitats públiques lideren el sistema universitari estatal. A més a més, es destaca la UIB com una de les universitats més productives. En relació a l'evolució del rendiment mitjà, s'ha advertit d'un estancament en termes de docència i investigació des del 2013. Ara bé, en relació a la innovació i el desenvolupament tecnològic, les universitats de l'Estat han augmentat més de 20 punts.

La UIB té 12.171 alumnes de grau i 11.493 de màster, repartits en 33 i 46 titulacions, respectivament. Amb un pressupost de 80 milions d'euros, la universitat balear se situa en el lloc número 22 en volum. De fet, la UIB forma part del grup de joves universitats investigadores.

Les dades de la UIB:

Rendiment i volum de resultats de la UIB
Informe complet U-Ranking
stats