Balears 28/06/2014

UGT i CCOO no signaran el pacte d’interins

Mercè Pinya
2 min

PalmaEls sindicats UGT i CCOO consideren que incloure el requisit del nivell B2 d’anglès en el pacte d’interins és només una estratègia per consolidar el TIL. Educació ha instat els agents socials a signar dimecres que ve el document, però aquests dos sindicats ja han dit que no el subscriuran.

“Ens avenim que hi hagi places amb el B2 com a requisit, però només en aquells casos en què és necessari per currículum”, advertia ahir Jordi Picó, d’UGT. Es refereix a les places per impartir determinats cicles superiors que s’han de fer en anglès, però “en cap cas per a les places per aplicar el TIL”.

La Federació d’Ensenyament d’UGT considera que, amb el requisit del B2 per ser interí, la Conselleria d’Educació el que fa és “fermar” el TIL per als propers quatre anys, cosa que no pensen consentir. “Per coherència i convicció, no signarem un pacte que inclogui places d’interins que serveixin per aplicar el TIL durant quatre anys”, afegí Picó.

Des de la FE-CCOO, també s’oposen al document perquè “no respon a cap de les propostes que ha duit la FE-CCOO i per nosaltres és motiu més que suficient per no signar-lo”. A més, el consideren un pacte “fet d’esquena al conflicte educatiu i, sobretot, als mateixos docents” pel fet de no recollir que la titulació d’anglès no sigui obligatòria a l’hora d’accedir a les places d’interins. Tots dos sindicats han començat a informar les respectives bases, i FETE-UGT té prevista per dimarts una assemblea.

Incompliment amb la concertada

UGT, USO i FSIE tornaren a exigir ahir a Educació que pagui el deute amb els docents de la concertada, i avisen de mobilitzacions “si no s’actualitzen les nòmines segons les taules salarials vigents i s’obren immediatament negociacions serioses”.

stats