Publicitat
Publicitat

Ara Mateix

UGT i CCOO impulsen un acord per garantir qualitat de transport sanitari

Els sindicats UGT i CCOO impulsen un acord de totes les parts de la taula negociadora del conveni col·lectiu de transport sanitari de Balears per tal de garantir la qualitat del servei davant les "contínues ofertes temeràries per part de les empreses" als concursos. Segons recull EFE, insten també les empreses licitadores que concorren als concursos de transport sanitari a les Illes Balears a adherir-s'hi.

El passat 10 de març, UGT i CCOO van portar aquest acord a la comissió paritària del conveni perquè les empreses d'ambulàncies que la componen s'adhereixin a l'acord com a garantia de compliment dels drets dels treballadors i prestació del servei amb qualitat.

Expliquen que durant els anys de crisi el sector del transport sanitari ha patit baixades de preus en les licitacions dels concursos públics que han posat en risc la correcta execució i la qualitat del servei, així com la garantia i l'estabilitat de l'ocupació dels treballadors.

El secretari de Política Institucional de SMC-UGT Illes Balears, Javier Marín, ha expressat que "amb el present acord es pretén insistir perquè l'Administració exigeixi en els seus concursos la garantia de l'experiència i  la solvència financera i tècnica de les empreses que resultin contractades, i que es tinguin presents, com a valor afegit, aquelles empreses complidores amb les normes laborals a l'hora de l'adjudicació del contracte".

El secretari general de FSC-CCOO Illes Balears, Pep Ginard, ha assenyalat per part seva que es pretén millorar l'estabilitat de l'ocupació en el sector i augmentar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF