Balears 09/11/2017

La UE posa en el punt de mira l'abandonament escolar a les Illes

La Comissió Europea recalca que la taxa és del 26,8%

Ara Balears
1 min
Els professors confien en el poder de seducció de la literatura, però reclamen confiança i eines.

PalmaLa Comissió Europea ha posat en el punt de mira les Balears per la seva alta taxa d'abandonament escolar. En el seu Informe Anual sobre Educació i Entrenament publicat aquest dijous, destaca que aquesta dada presenta "disparitats significatives entre diferents regions", des del 26,8% de les Illes i el 26,4% de Múrcia fins al 7,9% del País Basc, segons recull EFE.

A escala europea, l'Estat té la segona taxa més alta de la UE –un 19%–, gairebé nou punts per sobre de la mitjana. Així doncs, Balears se situa gairebé vuit punts per damunt de la mitjana estatal.

A més, l'informe recalca que a algunes regions –on s'entén que s'inclou Balears– hi ha preocupació perquè "troben dificultats, fins i tot, per reduir la taxa". La UE apunta que "les respostes polítiques han de ser diverses" i, encara que afirma que hi ha una gran varietat de causes, l'informe destaca la rellevància de la situació socioeconòmica i el nivell educatiu dels progenitors. Per exemple: mentre que el 33,8% dels alumnes dels estrats més pobres tenen un baix rendiment, aquesta situació només es dona en el 7,6% dels estudiants procedents de les classes més privilegiades.

La UE té uns objectius educatius marcats amb vista al 2020 i Balears continua per davall de la mitjana en la majoria de variables. Per exemple, a l'Estat, la inversió en educació respecte del PIB és d'un 4,1% –no ha augmentat des del 2013– i la mitjana de la UE arriba al 4,9%.

stats