TURISME
Balears 20/10/2017

El mercat turístic de les Illes no s'ha vist afavorit per la situació de Catalunya

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha celebrat aquest divendres la XIII Jornada de Mercats Emissors, en la qual han mostrat la seva preocupació per l'augment de l'impost turístic

Ara Balears
2 min
Gabriel Llobera, president de la FEHM, durant la seva intervenció en la Jornada.

PalmaLa situació a Catalunya no s'ha vist reflectida en el turisme de Balears, que "ni ha guanyat ni ha perdut competitivitat" en les últimes setmanes, després de la intensificació de l'assumpte català.

El president de la FEHM, Gabriel Llobera, s'ha referit a aquest tema en declaracions a la premsa durant la XIII Jornada FEHM de Mercats Emissors, que es duu a terme aquest divendres a Palma.

"No és una cosa que ens hagi afavorit, hem vist els estudis que ells han anat fent. I si en algun moment podríem haver pensat que podria haver afavorit a les Balears enfront de Catalunya, no, de fet estem en les mateixes posicions. Ni hem guanyat ni hem perdut competitivitat enfront de Catalunya", ha indicat.

Llobera ha reafirmat que "Mallorca continua de moda", si bé en el sector es demana que "no es tirin coets" després de la temporada, a causa que els mercats competidors de les Balears "estan avançant a marxes forçades" i comencen a ser "sensibles" amb el tema dels preus.

Segons Llobera, el sector hoteler està "bastant preocupat", especialment per l'augment previst de l'impost turístic, que podria afectar a les vendes del sector, sobretot a la temporada d'hivern, que podria tenir problemes d'ocupació.

La preocupació dels hotelers se centra en la caiguda de les vendes per l'increment de l'ecotaxa no els permeti recuperar les inversions realitzades per millorar les instal·lacions amb la finalitat de competir més en qualitat que en preus.

"Comença a ser complicat per poder vendre'ls i està costant", ha assenyalat Llobera, qui ha apuntat que el sector ara com ara, no obstant això, no té pensat baixar de preus.

En tot cas ha traslladat a l'Administració la idea que és "preocupant" l'increment de l'impost turístic.

Finalment, Llobera ha felicitat a l'exdirector de l'Agència de Turisme de Balears (ATB) Pere Muñoz per la promoció del turisme d'hivern que s'ha realitzat de les illes, que considera ha estat eficaç.

stats