Balears 21/06/2013

El turisme internacional creix un 11,5%

Fins al maig, han arribat 2,5 milions de turistes estrangers a les Illes Balears

Efe
1 min

PalmaLa xifra de turistes internacionals que han visitat les Illes Balears va arribar al maig als 2,5 milions, un 11,5% més que el mateix període de l'any passat. El mes de maig, la diferència encara és més alta i va tancar amb un 13,2% més de turistes, segons l'enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. De fet, l'Arxipèlag es va convertir el mes passat en la segona destinació més important de l'Estat, just per darrere de Catalunya.

L'arxipèlag balear va obtenir el 23,6% del total d'arribades dels 5,8 milions de turistes estrangers que varen arribar el maig a l'Estat. El 70% dels turistes que van visitar les Illes procedien d'Alemanya i del Regne Unit, amb creixements de tots dos mercats sobre l'11%.

Fins al maig, van entrar a Espanya 19,8 milions d'turistes internacionals, fet que suposa un 3,9% més respecte del mateix període de 2012, i la xifra més elevada des de 2008, quan es va assolir el màxim per a aquest període.

Sobre l'allotjament, encara que l'hoteler continua sent el més sol·licitat amb un 66,6% del total estatal, destaca el fort increment del 24% en un altre tipus d'allotjaments, fonamentalment lloguer d'habitatges i cases de familiars i amics. El 71,2% dels turistes que van arribar el maig a Espanya ho van fer sense paquet turístic, una tendència ja minoritària que registra descensos des de fa mesos.

stats