El turisme estranger gasta fins a l'octubre més que durant tot el 2015

La despesa augmenta un 10,5% en els primers deu mesos de l'any

La despesa turística estrangera acumulada a les Balears fins a l'octubre ja supera tota aquella que va fer-se durant el 2015. De fet, durant els 10 primers mesos de l'any va arribar als 12.751 milions d'euros, un 10,5% més que durant el mateix període de l'any passat.

Són algunes de les dades publicades aquest dilluns per l'INE a l'enquesta de despesa turística, en què s'evidencia que les Illes van ser la segona comunitat on els visitants estrangers van deixar més doblers i representen el 18,5% del total de la despesa feta a l'Estat. La primera és Catalunya, amb 15.407 milions d'euros (i un 22,4% de la despesa).

La despesa mitjana per turista va augmentar un 3,1%, igual que la despesa mitjana diària, que va créixer fins a un 5,3%. En canvi, la durada de les estades a les Balears va reduir-se un 2%, cosa que pot significar una pujada de la capacitat adquisitiva de les persones que visiten les Illes.

El Regne Unit va ser el país amb una major despesa acumulada (el 21,1%), seguit d' Alemanya (14,6%), dues de les nacionalitats que mes turistes aporten a les Balears. La despesa dels turistes va créixer, respecte de l'any passat, un 29,2% a les Illes.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF