GASTRONOMIA
Balears 12/08/2016

I tu, com prepares el pa amb oli?

Un estudi fet per l'Institut de Qualitat Alimentària (Iqua) mostra la importància del plat en la dieta dels mallorquins

Ara Balears
2 min
La tomàtiga és un ingredient imprescindible del pa amb oli.

PalmaI a casa vostra, com preparau el pa amb oli? Primer fregau la tomàtiga, després hi tirau l'oli i finalment la sal? O sou de tirar-hi l'oli, fregar-hi la tomàtiga i finalment la sal? Sigui com sigui, aquest plat és una de les pedres angulars de l'alimentació mallorquina, tal i com ha demostrat l'estudi que ha duit a terme l'Institut de Qualitat Alimentària del Govern de les Illes.

Un 76% dels mallorquins afirma que menja un pic a la setmana aquesta preparació tan senzilla i popular, mentre que un 59,6% dels enquestats de la resta del món també va afirmar cruspir-se'n un una vegada a la setmana.

Però tot i la seva senzilla, el gran debat és en la preparació del pa amb oli. Primer la tomàtiga? Primer l'oli? Quina és la manera més comuna entre els mallorquins de preparar-lo?

Les formes de preparació.

Segons indica l'estudi que es va fer amb una mostra de 397 enquestats en un conegut centre comercial de Ciutat, un 61,4% dels enquestats va afirmar que primer fregava la tomàtiga, després hi afegia l'oli i finalment la sal. La segona manera més habitual de preparar-lo és tomàtiga, sal i oli.

Finalment, destaca el fet que un 98,4% dels enquestats mallorquins afirma menjar pa amb oli, una xifra que baixa fins al 81,3%, si els enquestats són de fora de l'illa.

Des del mes de juny, la Denominació d'Origen Oli de Mallorca ofereix l'experiència de conèixer i tastar un autèntic pa amb oli amb oli d'oliva verge extra durant el servei de desdejuni d'establiments hotelers de categoria superior amb l'objectiu d'introduir els visitants de Mallorca en la cultura de l'oli d'oliva verge extra amb la campanya 'Berenars amb oli de Mallorca'.

stats