TRIBUNALS
Balears 29/09/2016

El TSJIB confirma la suspensió de feina i sou d'un agent investigat pel cas de corrupció de la Policia Local

La regidora de Cort Angelica Pastor celebra la decisió de l'Alt Tribunal

C. Buades / A. Antich
2 min
Un policia entrega a Angélica Pastor la llista amb es noms dels nou detinguts. /ISAAC BUJ

PalmaLa Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) confirma la suspensió de sou d'un policia investigat en la trama de corrupcióque instrueix el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva. El tribunal ratifica així la decisió de la regidora de Seguretat Ciutadana i del districte de Ponent de l'Ajuntament de Palma, Angelica Pastor, que inicià un expedient disciplinari contra R.A.H., tot acordant la mesura cautelar de suspensió provisional de funcions i retribucions, amb canvi provisional de destí, amb efectes des del 15 de gener de l'any 2015, després que aquest fos detingut tres dies abans.

La sentència judicial corrobora la competència de la regidora de Seguretat Ciutadana per acordar aquest tipus de mesures cautelars enmig d'un expedient disciplinari. La junta de govern local delegà la seva competència per incoar expedients disciplinaris i adoptar mesures cautelars a Pastor. De fet, Cort manifestà davant els tribunals la falta de confiança en el policia investigat, "derivada de la seva presumpta conducta delictiva i generada en la seva credibilitat i fiabilitat professional".

D'altra banda, pel que fa a la impossibilitat d'acordar la suspensió de sou del Policia, perquè es trobava de baixa, els tribunals ja havien conclòs en primera instància que l'agent encara no constava que estigués de baixa quan li obriren l'expedient disciplinari. L'Administració desconeixia aquesta circumstància quan va prendre la decisió. D'acord amb la resolució del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma, quan se li va concedir la baixa mèdica, el policia ja tenia suspesa la prestació de serveis, de manera que no concorria el pressupost per concedir-li la llicència per malaltia, ja que, a causa de la mesura cautelar, l'actor no podia fer feina. I el TSJIB comparteix el raonament de la sentència d'instància.

D'altra banda, l'Alt Tribunal considera impossible la mesura cautelar de canvi de destí per anar lligada a la de suspensió provisional de sou i feina. El policia tenia el seu lloc de feina a Mercapalma des de l'any 2010 i estava allunyat de la Platja de Palma i del passeig Marítim, més lluny dels 500 metres que li imposà el jutge instructor de la causa penal. L'Alt Tribunal confirma, així, la resolució de primera instància en aquest sentit.

Pastor celebra la resolució sobre el policia investigat

La regidora de Seguretat Ciutadana i del districte de Ponent, Angelica Pastor, ha valorat molt positivament la resolució judicial. "No es tracta de fer política des de la Policia sinó de posar les coses al seu lloc", ha apuntat Pastor. La regidora de Cort ha assegurat que entén que les persones suspeses de sou i feina recorrin la seva situació, però la sentència torna a reafirmar que les mesures que adoptà "són legals i les que toquen".

stats