PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Balears 16/12/2015

El tripartit ajorna el resultat de la consulta del Born fins després del 20-D

El termini per a les votacions, amb una forta mobilització del 'sí', acaba aquest dimecres a mitjanit

Lluís Planas
2 min
L'anterior govern del PP autoritzà la instal·lació de terrasses al Born. JAUME MOREY

PalmaMalgrat que s'havia anunciat en distintes ocasions que es farien públics aquest divendres, els resultats de la consulta ciutadana sobre les terrasses del Born no es donaran a conèixer fins al proper dilluns, l'endemà de les eleccions generals del 20-D. El tripartit de Cort ha decidit fer-ho així perquè no es pugui fer un "ús partidista" dels resultats, segons ha explicat la portaveu de l'equip de govern, Neus Truyol, encara que ha mantingut que la data de dia 21 era la primera intenció municipal.

El termini per a les votacions, que han durat una setmana, amb una forta mobilització del 'sí' al manteniment de les terrasses a través dels sectors de la restauració i el comerç amb el suport del PP, acaben aquest dimecres a mitjanit. Dins el tripartit de Cort només Som Palma, impulsor de la consulta a través de les àrees de Funció Pública i Participació Ciutadana, s'ha manifestat clarament a favor del 'no' o, com a proposta alternativa, traslladar les terrasses a la via lateral del passeig del Born.

En qualsevol cas, la victòria del 'sí', i que les terrasses quedassin allà on són, s'interpretaria com un revés al govern municipal que seria aprofitat per l'oposició. Amb la decisió del tripartit d'ajornar el resultat fins dilluns que ve, que Truyol ha justificat per la necessitat de validar les votacions que s'han fet amb la targeta ciutadana com a identificació, qualsevol interpretació no es farà fins després de les eleccions generals, mentre que en el cas d'haver donat els resultats divendres, aquestes s'haurien pogut fer en plena jornada de reflexió.

Quan Cort negocià en un primer moment amb els restauradors, comerciants i veïns les condicions de la consulta ciutadana, es plantejà que aquest no coincidís amb el procés electoral de les generals, encara que finalment això no ha estat possible. Divendres només es donaran a conèixer les dades de participació, segons han explicat ara des de l'Ajuntament. En els primers dos dies de consulta havien votat més de 6.100 persones, segons les dades facilitades en aquell moment.

stats