Balears 04/09/2013

El Govern no té cap "pla B" per si el tribunal suspèn l'aplicació del TIL

Així ho ha reconegut la consellera Joana Maria Camps. El TSJIB decidirà en pocs dies si suspèn cautelarment l'aplicació del decret del trilingüisme

ARA Balears
2 min
La consellera Camps té en contra els sindicats, el Cercle d'Economia, els pares i mares de COAPA i els estudiants del SEPC, mentre que el Círculo Balear li dóna suport.

PalmaLa consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha reconegut aquest dimecres que el Govern no té cap "pla B" per si el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en suspèn cautelarment l'aplicació. Estam pendents de la resolució judicial, que supòs que serà ràpida", ha assegurat Camps, en un acte a la Conselleria de Salut, segons l'agència Efe. "No puc avançar-me a una resolució judicial que no existeix", ha dit, admetent que, sense la decisió judicial no podien tenir "un pla B". "Quan la tinguem ho analitzarem", ha insistit.

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB ha de decidir els propers dies si suspèn de manera cautelar l'aplicació enguany del decret del Tractament Integrat de Llengües, més conegut com a decret del trilingüisme. Segons fonts del TSJIB, la Sala tramita ara les denúncies presentades al juny per l'STEI-i, CCOO, la UGT i el PSIB contra el decret que ha acabat duent a la vaga indefinida de dia 13. L'STEI-i i la UGT, però, també havien reclamat que, mentre no prengués una decisió, se suspengués cautelarment l'annex del decret, que en defineix l'aplicació durant aquest curs. El TSJIB no ha aclarit quin dia prendrà la decisió.

L'STEI-i ha recordat que va demanar la suspensió cautelar de l'annex on es regula el calendari d'aplicació del TIL perquè no havia passat pel Consell Escolar de les Illes Balears, ni per la Mesa Sectorial d'Educació, ni pel Consell Escolar "per on és preceptiu que hi passi". També recorda que el Govern "no ha tingut en compte el dictamen del Consell Consultiu que li recomana que no s'implanti de cop, que es planifiqui amb temps la seva aplicació i es faci un pla de formació del professorat".

Cal recordar que, a banda del procés als tribunals, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) també va dur el trilingüisme a la Defensora del Poble perquè considera que l'actuació del Govern balear amb relació al TIL i la seva aplicació en l'aprovació dels projectes lingüístics dels centres està deixant les famílies en una situació d'indefensió, perquè vulnera les competències dels consells escolars i, en conseqüència, el dret de participació de les famílies i tota la comunitat educativa.

stats