Balears 17/02/2016

El tribunal del cas Nóos deixa oberta la data de la declaració de la infanta

La presidenta de la sala, Samantha Romero, ha assenyalat que el judici prosseguirà amb les declaracions dels exalts càrrecs del País Valencià

Efe
2 min
El banquet dels acusats del judici del cas Nóos. / ISAAC BUJ

PalmaEl tribunal de l'Audiència de Palma que jutja el cas Nóos ha decidit que el judici mantindrà en els propers dies l'ordre previst i continuarà amb les declaracions dels cinc acusats del País Valencià i quan concloguin fixarà un dia per a la declaració de la infanta Cristina.

Al principi estava previst que la germana del rei, acusada com a cooperadora necessària de dos presumptes delictes fiscals comeses pel seu marit, Iñaki Urdangarin, prestàs declaració la darrera, el 26 de febrer, però el tribunal va canviar l'ordre de les compareixences a petició d'un advocat que tenia un altre judici preferent.

Les magistrades no han acceptat la petició formulada ahir, dimarts, per la defensa de la infanta de tornar al calendari original previst per a la vista oral, que va ser modificat per aquest altre judici, de manera que la declaració de la infanta s'havia avançat a divendres 19.

La presidenta de la sala, Samantha Romero, ha assenyalat que el judici prosseguirà amb les declaracions dels exalts càrrecs del País Valencià i de l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau.

La magistrada ha explicat que el tribunal ha valorat que és convenient aquesta modificació "per al millor aclariment dels fets".

"Respecte de la resta de l'ordre, el tribunal espera veure com se succeeixen els interrogatoris en durada i, en funció d'aquesta circumstància, prendrà la decisió que estimi convenient", ha dit la jutgessa Romero, qui ha assenyalat que el judici va amb cert retard.

Com que el judici que va ocasionar el canvi de calendari i va avançar les declaracions de Grau i la infanta ja ha finalitzat, el defensor de la infanta Cristina, Pablo Molins, va demanar ahir, dimarts, que la sala que enjudicia el cas Nóos reprengués l'ordre original, segons el qual la darrera a declarar seria la germana del rei.

A aquesta petició s'havien sumat el lletrat de l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, i també Virginia López Negrete, l'advocada de Manos Limpias, l'única acusació que presenta càrrecs contra la infanta.

stats