“El tribunal ha avantposat el dret a la llibertat de culte davant el dret a la llibertat d'expressió”

Les feministes encausades han volgut agrair públicament la solidaritat rebuda durant el procés judicial

Arran que el Tribunal Suprem els confirmàs el passat 26 de desembre la condemna d'un any de presó, cadascuna de les cinc feministes encausades que entraren a l'església de Sant Miquel de Palma han volgut agrair públicament la solidaritat rebuda durant el procés judicial i han tornat a defensar la seva acció, que pretenia “defensar un avortament lliure i gratuït” en un context “d'ofensiva conservadora per part de la jerarquia catòlica i el Partit Popular contra els drets reproductius de les dones”.

“Les feministes no s'han agenollat durant el procés, creuen en la seva acció i continuaran endavant amb la lluita feminista”, ha asseverat Blanca Dolores, d'Alerta Solidària, qui ha recordat que aquesta condemna demostrava “la connivència que hi ha entre la suposada justícia espanyola, l'església i l'Estat”, ja que “el Tribunal Suprem ha avantposat el dret a la llibertat de culte o religiosa davant els drets de llibertat d'expressió i de les llibertats individuals i col·lectives de les persones”.

Dolores també ha destacat que les feministes continuarien lluitat i que “no s'han agenollat durant el procés, com volia el Bisbat”. “Creuen en la seva acció i continuaran endavant amb la lluita feminista”, hi ha afegit. En aquest sentit, Aina Tur, portaveu del Grup de Suport a les Feministes Encausades, ha lamentat que “hagin estat jutjades des de l'anonimat i impunitat de les xarxes socials i plataformes digitals per la seva aparença física i no pel seu compromís polític”, motiu pel qual ha defensat la importància de continuar amb la lluita feminista “en un context en què es qüestiona contínuament tot allò que envolta les dones.

A l'acte també hi han assistit la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón; el regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma; Aligi Molina, i la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, entre d'altres.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF