Balears 19/08/2016

800 persones desallotjades a causa de l'incendi de Cala Antena, a Manacor

En total han estat quatre els incendis registrats a Mallorca: a Selva, que ja ha quedat extingit, a Felanitx i a Algaida

Ara Balears
2 min
L'incendi ha afectat l'hotel Canarios Park.

PalmaL'Ibanat ha informat d'un nou incendi a Cala Antena, a Manacor. En un primer moment s'hi havia posat el nivell 1, però a les 18 hores ha passat a nivell 0 en reduir-se el risc, i després a les 19:44 hores, l'han pogut donar per controlat després de cremar 0,1 hectàrees. Segons el servei d'emergències 112, l'incendi ha afectat l'hotel Canarios Park, del qual han hagut de desallotjar, durant una hora, a 800 persones:

El foc únicament ha afectat a una balconada de l'hotel, on s'ha cremat una taula, unes cadires i unes tovalloles, però l'establiment ha estat evacuat de manera preventiva, segons ha informat els Bombers de Mallorca, els quals han indicat que l'incendi s'ha iniciat sobre les 17 hores i a les 18:30 hores els clients ja havien tornat a l'establiment.

El nivell 1 que s'havia declarat en un principi significa que pot haver-hi la necessitat de la posada en pràctica de mesures per a la protecció de les persones i dels béns que puguin veure's afectats pel foc, però sense que existeixi risc de caràcter col·lectiu. En les tasques d'extinció han participat també mitjans aeris de l'Ibanat, així com brigades terrestres i tècnics.

Aquest incendi se suma al de Selva, el qual ha començat a les 13.30 hores d'aquest divendres i finalment a les 18 hores l'han pogut donar per extingit, després de cremar 0,5 hectàrees de vegetació de torrent. Els serveis d'emergència de la Conselleria de Medi Ambient actuen a la zona afectada. Així mateix, Protecció Civil alerta de dos incendis més a Felanitx i Algaida.

Tres focs més cremen a Algaida, Felanitx i Selva
Un altre ensurt a Selva

Protecció Civil ha informat d'un incendi en una quadra de bales de palla a Selva. Estan actuant en les tasques d'extinció els Bombers de Mallorca i el servei de Protecció Civil d'Inca:

stats