Balears 25/05/2016

Trenta detinguts en una gran operació en centres de 'mineria' de bitcoin

Efe
1 min
A l'interior de les mines de 'bitcoins'

MadridTrenta persones han estat detingudes a set províncies espanyoles, entre elles les Balears, en una de les majors intervencions d'Europa en centres de la denominada 'mineria' de la moneda virtual bitcoin, en una investigació sobre distribució il·lícita de continguts de televisió de pagament.

La Policia Nacional informa en un comunicat d'aquests arrests, duits a terme en l'operació conjunta amb l'Agència Tributària i que ha comptat en la seva fase final amb la col·laboració de l'Europol i l'Eurojust. Les detencions han tingut lloc a Palma, Còrdova, Màlaga, València, Barcelona, Madrid i Lugo.

La 'mineria' de bitcoin consisteix a desxifrar, amb equips informàtics especialitzats, codis que permetin legitimar i assegurar la seguretat de transaccions amb aquesta moneda virtual.

Els responsables de la recerca de la Comissaria General de Policia Judicial, de l'Agència Tributària i el cap de la Unitat de Crim Organitzat de l'Europol donaran els detalls de l'operació als mitjans de comunicació en el complex policial de Canillas de Madrid a les 11.30 hores d'avui matí.

stats