L'empresari que s'ha encadenat a l'Hotel Hyatt Park de Canyamel reclama un deute de 80.000 euros

L'home, que té una empresa de construcció amb 59 treballadors, denuncia que se li ha rescindit el contracte i el Grup Cap Vermell nega endarreriments amb els contractistes que fan l'obra

Les obres de l'hotel Park Hyatt de Canyamel han quedat aturades aquest dematí. El motiu ha estat l'encadenament d'un dels treballadors, i propietari d'una de les empreses subcontractades que fa l'obra, a una grua. L'acció d'aquest home, que respon al nom de Mohammed, està motivada per la reivindicació del deute que una de les empreses contractistes, Quintero Construcciones, té amb la seva empresa, Play 2, ha informat el representant d'UGT, Guillem Vadell.

Les obres s'han aturat aquest dematí per fer pública la denúncia i l'acció d'aquest home ha fet activar-se el protocol de seguretat contra el suïcidi a primera hora, ja que segons ha informat el director general del Grupo Cap Vermell, Toni Mir, en un primer moment s'ha pensat en aquest extrem. Així, agents de la Guàrdia Civil, ambulàncies, bombers i agents de la Policia Local s'han desplaçat al lloc dels fets, on l'home fa hores que continua encadenat reclamant que se li pagui el deute i fent pública la seva reivindicació. Part de les obres s'han reprès a mig matí, a les zones més allunyades de l'acció de protesta, informa l'empresa.

Des de la promotora de l'hotel de luxe Park Hyatt Canyamel, el Grupo Cap Vermell, neguen cap deute amb les empreses contractistes que fan l'obra i releguen l'assumpte a un "problema entre l'empresa i el manobre subcontractat". "El Grupo Cap Vermell està al corrent de pagament de la Seguretat Social i d'Hisenda amb tots els contractistes que fan feina per nosaltres", ha insistit Mir, que afegeix que "no tenim cap relació mercantil amb aquesta persona".

Segons les informacions facilitades pel representant sindical, a l'empresa de Mohammed, se li hauria rescindit el contracte, deixant els seus 59 treballadors sense feina i amb un descobert de 80.000 euros.

L'home ha estat encadenat des de les 6h del matí i ha baixat, finalment, poc després de les 16h. Ha abandonat el recinte de les obres de l'Hotel Hyatt Park Canyamel en un cotxe de la policia judicial de la Guàrdia Civil.

 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF