Balears 21/10/2013

Una ETT augura un augment del 10% dels contractes per Nadal

L'estudi de l'empresa holandesa Randstad destaca que a les Illes tendran el major creixement de l'estat respecte el 2012

ara balears
2 min

PalmaL'empresa de treball temporal Randstad preveu que durant la campanya de Nadal de 2013 es firmaran a l'estat al voltant de 534.500 contractes, un 2% més que en les mateixes dates de l'any anterior, mentre que a les Illes Balears aquest increment assolirà el 10%. Segons el seu estudi, l'empresa preveu la creació de 2.650 contractes a les Illes, pels 2.389 del 2012, el major augment a tot l'estat juntament amb el que es produiria a Extremadura.

Randstad pren com a referència el període comprès entre novembre i gener, "perquè és quan tradicionalment les empreses concentren la contractació amb l'expectativa d'acabar el gener i aprofitar inclús la temporada de rebaixes".

Com és habitual en les dates nadalenques, els sectors amb més demanda seran aquells relacionats amb el sector serveis. Així, el comerç i la gran distribució, la indústria de l'alimentació i begudes, logística i transport, hosteleria i restauració, i oci i empreses de turisme. A més, la qualitat d'aquests llocs de treball és baixa, ja que l'informe destaca que els llocs que es creen en aquestes dates "són estacionals i responen a les necessitats específiques de les companyies".

L'ETT posa èmfasi en la importància dels hàbits dels consumidors, i posa com a exemple el cas de les empreses de paqueteria, molt sol·licitades en el període de Nadal per l'increment de vendes a internet.

El perfil del demandant de feina durant la campanya de Nadal és un home d'entre 25 i 34 anys d'edat, amb estudis secundaris. "De cara a aquesta època de l'any les empreses sol·liciten perfils més qualificats i amb experiència demostrada perquè la contractació incrementi el més aviat possible tant les seves vendes com la productivitat", diu l'estudi.

Per comunitats autònomes, es preveu un major nombre de contractes a Catalunya (95.000), la Comunitat Valenciana (88.000), Madrid (84.000) i Múrcia (64.000).

stats