Balears 11/08/2013

"Les tractam com a prostitutes o com a delinqüents?"

La Policia Local posa al mateix sac les dones que just exerceixen i les que roben

M.f.
2 min
Fa dos anys el problema més greu a la zona eren els trilers, ara ho és l'augment de la prostitució.

Palma.Per la Policia Local, la diferència entre les dones que exerceixen que no roben i les que sí que ho fan no és gaire evident. Per ells, tot queda més o manco dins el mateix sac. "La majoria de les que tenim fitxades fan un poc de tot", assegura el seu portaveu, Àngel García, qui es demana: "Com les tractam, com a prostitutes o com a delinqüents?".

L'agent comenta que fa dos anys el problema de les zones turístiques eren els trilers, però que ara la prostitució ha pujat. Malgrat que recorda que la prostitució no és il·legal a Espanya, explica que els fan un marcatge intens. "Una de les eines és la vigilància i la pressió total amb policies presents tot el temps, demanant la documentació quatre vegades, acostar-s'hi quan hi ha clients, sobretot per reduir els robatoris", diu.

Altres lladres

Tot i que crida molt l'atenció el fet que les lladres siguin o semblin ser prostitutes, aquests delictes a la Platja de Palma són majorment comesos per carteristes. "D'aquest tipus de robatori, no se'n té un nombre alarmant, comparat amb altres delictes com els furts per descuit. Per 25 robatoris que fan les prostitutes, n'hi ha 100 de comesos per lladres que roben quan els turistes van a la platja". Les dones que identifiquen com a prostitutes, si les agafen robant passaran entre 10 i 15 dies a la presó, però com molts dels turistes tornen a ca seva, sovint la denúncia no prospera i queden lliures, informa el portaveu de la Policia Local.

Més cursos

La Policia Local ha participat amb les entitats socials Metges del Món i Casal Petit en el primer curs de condonació de multes adreçat a dones que exerceixen la prostitució. Àngel García està convençut de la seva utilitat: "Per elles és molt difícil sortir del cercle, els ajuden més els cursos, l'antenció de les entitats i dels serveis socials que les multes. Si amb aquesta feina dues dones surten de la prostitució, són dues menys que tenim".

stats