Publicitat
Publicitat

HI VÉNS O HI VAS?

Per tothom, Can Pep, un bar a l’antiga

El bar Molinar, que és cafè des del 1898 i que el du la mateixa família des del 1958, és autèntic en tots els sentits. T’hi asseus i el temps s’atura

Na Joana Mesquida, quan encara no han tocat les 6 del matí, obre la porta del bar Molinar, que tothom coneix com Can Pep. Té obert de sis a sis (de 6 a 18 h). Ella i el seu home duen el bar a l’antiga, ells dos tots sols: fan berenars de prest, el pa amb oli de sempre, el pa amb sobrassada amb tomàtiga, els rebentats i un bon cafè. La gelera de fusta de sempre (una autèntica joia), la barra dels anys 50, les botelles que compraren els pares de na Joana i els records familiars. Així s’ha conservat Can Pep des que en Pep i na Petra, els pares de na Joana, s’hi posaren al capdavant el 1958. Na Joana Mesquida voldria que continuàs així, com sempre, quan ella i el seu home es retirin. Els clients, els de cada dia i els esporàdics, també ho esperam.

Can Pep, sense pretendre-ho –o sí, segurament sí–, marca la diferència amb qualsevol dels bars de la barriada del Molinar, amb la immensa majoria dels de Palma. No ha patit cap mutació, ni en els berenars i els beures que s’hi ofereixen, ni en la manera de dur-lo, ni tampoc en el decorat. Mentre el Molinar viu una transformació evident, Can Pep, just davant del port petit, és com ha estat sempre: amb les quatre tauletes d’una terrassa que val un món, on sempre que hi vaig hi trob qualcú que llegeix o que pren notes en un quadern, i l’interior familiar, molt familiar, en el tracte i en la història que s’hi conserva.

Si tenim en compte que Can Pep ja era cafè el 1898, la seva història ja va cap als 120 anys. No n’hi ha d’altre a Palma que s’hagi conservat en l’estètica i en l’essència. Per això, quan hi entres o si quedes a la porxada, el temps s’atura. I això, quan tothom passa per davant caminant de pressa o corrents, no té preu.

Carrer del Vicari Joaquim Fuster, 111. El Molinar. Palma.