Balears 25/02/2016

Torres canvia la versió dels fets i protegeix la infanta

L’exsoci d’Urdangarin perd el control i es contradiu davant Manos Limpias

Jaume Vinyas
2 min
L'interrogatori de Torres ja és el més llarg del judici.

PalmaI al tercer dia es va enfonsar… tot i que després va ressuscitar. Diego Torres, l’antiga mà dreta d’Iñaki Urdangarin, comença a mostrar senyals de fatiga en la tercera sessió consecutiva d’interrogatoris. El consultor, de fet, ha suplicat un recés als voltants de les 18.30 h i ha reclamat la fi de la sessió en reprendre's el judici, al·legant "un mal de cap terrible".

L'interrogatori està batent tots els rècords i la presidenta del tribunal, Samantha Romero, s'ha vist obligada a habilitar quatre dates més per continuar les declaracions. Seran els propers 2, 3, 4 i 7 de març, en sessions de matí i vespre. Romero ha reconegut que el judici s'ha situat en "el pitjor escenari possible".

Torres, tocat

Torres ha faltat a la paraula donada pel seu advocat, Manuel González Peeters, que respondria totes les preguntes de les parts interessades. El motiu és que s’ha embolicat durant l’interrogatori del sindicat d’ultradreta Manos Limpias. L’advocada Virginia López Negrete ha insistit a preguntar sobre el paper de la infanta i la Casa Reial en l’entramat d’empreses relacionades amb Nóos. Finalment, hi ha trobat una contradicció amb el que Torres va declarar durant la instrucció. Torres ho ha intentat arreglar, però la magistrada Romero ha admès l’existència de la contradicció.

La nova versió de Torres, no obstant això, és favorable a la defensa de Cristina de Borbó. Si durant la instrucció Torres havia assegurat que “evidentment” coneixia les advertències de la Casa Reial Pau Molins

Per primera vegada, després de més de 18 hores davant el tribunal, Torres s’ha mostrat confús i insegur, encara que ja va flaquejar dimecres vespre davant l’advocada del Govern balear. María Ángeles Berrocal ha continuat, aquest dijous dematí, preguntant per les factures dels proveïdors dels Illes Balears Forum, però Torres s’ha negat a respondre en la majoria dels casos, al·legant que no eren vàlides, malgrat que van ser aportades durant la instrucció l’any 2010. L’exsoci d’Urdangarin ha assegurat que la majoria són esborranys que guardava l’excomptable Marco Antonio Tejeiro dins d’un arxivador, però que no tenen validesa. Només les que va aportar ell mateix entre 2012 i 2013 són les correctes, ha afirmat.

En l'inici de la sessió d'horabaixa, Torres ha declinat respondre les preguntes de les advocades del govern i del Partit Socialista valencians. Semblava que s'enfonsava definitivament però, finalment, ha decidit respondre la resta de missers. A José Zaforteza, que defensa Jaume Matas, ha assegurat que l'expresident i Urdangarin mai van parlar abans del primer Illes Balears Forum. Per tant, estaria desmentint la famosa partida de pàdel a Marivent l'estiu de 2004 entre Matas, Urdangarin i José Luis 'Pepote' Ballester.

La dotzena sessió del judici s'iniciarà amb les qüestions de l’advocat d’Iñaki Urdangarin, qui ha avançat que farà unes deu preguntes, però que no pot preveure quant duraran les respostes de Torres. L'advocat de la infanta ha dit que no formularà preguntes, per tant només quedarà el seu propi misser, el polèmic Manuel González Peeters. Un cop finalitzi, serà el torn d'Iñaki Urdangarin de respondre a les acusacions. El fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, ja ha avançat que no pot estimar quant durarà l’interrogatori al cunyat del rei. Per tant, cal preveure que serà molt extens.

stats