Balears 03/10/2017

Tolo Sbert sospitava que seria detingut, com a mínim, des de l'abril del 2016

En converses enregistrades amb la seva dona, li explica que no declararà i l'amollaran

Carmen Buades
1 min
Tolo Sbert: "és una bogeria pensar que hauriem fet algun moviment des de la presó"

PalmaTolo Sbert, la mà dreta del magnat de la nit Tolo Cursach i un dels principals implicats en la trama que investiga les extorsions a empresaris de l'oci nocturn de la seva competència, suposava que el detindrien gairebé un any abans que entràs a la presó.

Les escoltes ordenades pel jutge Manuel Penalva, que formen part del sumari de la macrocausa judicial, revelen com, l'abril del 2016, Sbert conversava amb la seva dona, Clotilde Ortiz, i la tranquil·litzava assegurant que, en cas d'una detenció, ell diria que no volia declarar i l'amollarien. No va ser fins al febrer d'enguany que tant Tolo Sbert com Tolo Cursach (juntament amb Toni Bergas) foren detinguts i, des de llavors, són a la presó.

La primavera passada, en canvi, la dona del presumpte extorsionador investigat per més de 15 delictes li feia saber que estava "trastocada" pel que havia anat succeint al voltant del cas, com detencions de policies. Sbert l'avisa que, en cas de passar res (una detenció), pot tenir lloc "avui, demà...".

Sigui com sigui, li demana que es mantingui "forta" i li explica que ell simplement es negarà a declarar. També li recomana que "no hi doni més importància", perquè ja n'hi donaran "quan en tingui i quan es demostri". Ella li respon que "cerquen on no n'hi ha".

Així mateix, Sbert recorda a la seva dona que, en aquell moment, el fiscal "ja treu de la presó" i "allibera", amb una fiança de 25.000 euros, policies locals de Palma que fins a aquell moment havien estat empresonats.

stats