Publicitat
Publicitat

Un testimoni protegit del cas Cursach és de nou amenaçat amb un escrit que inclou telèfons de familiars seus

L'home assegura que els homes del magnat pretenen "muntar un circ mediàtic" per "desacreditar jutges, fiscals, policies i testimonis"

Les amenaces -ja siguin físiques, verbals o per escrit- contra els testimonis protegits que s'han atrevit a explicar al jutge Manuel Penalva totes les irregularitats del Grup Cursach que han presenciat són ja una constant. Un d'aquests testimonis, l'excap de sala de la discoteca Tito's –i que ha aportat als investigadors del cas de la Policia Local informacions diverses sobre el tracte de favor dels agents i comandaments del cos policial municipal a canvi de serveis sexuals, drogues i alcohol–, ha estat novament amenaçat. "Estic al·lucinant i molt emprenyat", ha assegurat a l' ARA Balears. L'home explica que, aquesta vegada, ha rebut a casa seva un "escrit d'amenaça en què figuren una sèrie de telèfons de familiars meus; això és la gota que fa vessar el tassó".

El testimoniatge d'aquesta persona fou clau en el judici d'un d'aquests sicaris. Durant aquest litigi, que acabà amb la condemna de dos anys i mig de presó per l'autor de les amenaces, el testimoni va narrar que persones afines a Cursach li havien arribat a oferir 20.000 euros perquè callàs i desaparegués de Mallorca. També explicà que el Grup Cursach finançava els advocats d'aquells testimonis a qui havien aconseguit "comprar" per fer-los canviar de versió. Així mateix, ha assegurat a l'ARA Balears que el cercle del magnat pretenia ara "muntar un circ mediàtic per desacreditar jutges, fiscals, policies i testimonis". Per a tal finalitat, li asseguraren que, si feia falta, "posarien denúncies falses contra ell".

A més de les contínues intimidacions que declara que pateix, ha assegurat que presentarà aquest dimarts un escrit al Col·legi d'Advocats de les Balears per denunciar el que considera un tracte vexatori per part d'un dels advocats de la causa que defensa un altre suposat sicari del conglomerat empresarial. De fet, l'home explica que en el passat ja va dirigir-se al Col·legi per denunciar aquest suposat maltractament, encara que no varen recollir les seves queixes perquè no era client de l'esmentat lletrat. Tanmateix, també ha parlat amb el Consell General de l'Advocacia de Madrid, amb el mateix objectiu.  

L'advocat a qui el testimoni acusa de tracte vexatori, per part seva, ha remès igualment un escrit al Col·legi d'Advocats perquè considera que el jutge i el fiscal d'Anticorrupció, Miguel Ángel Subirán, qüestionen la seva independència i llibertat necessàries per acomplir els seus deures professionals. Destaca el fet que l'advocat es queixa que s'ha prestat declaració a aquest testimoni a esquena seva, mentre que considera que se l'hauria d'haver informat perquè el seu client va ser acusat per aquest home.

28 policies i la cúpula del Grup Cursach, a judici

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, per la seva banda, creu convenient obrir una peça separada del cas per dur a judici els 28 agents i comandaments de la Policia Local de Palma als quals Penalva atribueix delictes de suborn, tràfic d'influències, narcotràfic, prevaricació i organització criminal. Amb tots aquests funcionaris implicats, també jutjaria la cúpula del grup empresarial liderat per Tolo Cursach, el qual seria jutjat per molts més delictes. Recordem que el magistrat l'envià a la presó provisional el març, acusant-lo de més de quinze delictes

El testimoni confessa de nou que no pot oblidar tot el que va veure a la discoteca Tito's quan hi feia feina: "T'assegur que no s'hi venia només Coca-Cola i Fanta" i que es donaven "unes pallisses brutals" als qui interferien en els interessos del grup.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF