Balears 16/06/2017

La testimoni confirma les seves acusacions contra Rodríguez i Gijón

La declaració de la dona narra amb tot detall la implicació d'ambdós polítics en festes sexuals amb prostitutes i cocaïna

Anna Schnabel
2 min
José Maria Rodríguez i Álvaro Gijón en una imatge d’arxiu.

PalmaLa testimoni que implicà Álvaro Gijón i José María Rodríguez en festes sexuals amb prostitutes en les quals també es consumia cocaïna, ha ratificat la seva declaració davant el jutge instructor Manuel Penalva, a preguntes del fiscal d'Anticorrupció, Miguel Ángel Subirán. La dona ha confirmat amb tot detall les acusacions contra amdós polítics i ha tornat a relatar les pràctiques sexuals de Rodríguez que es descriuen al sumari del cas de la Policia Local.

Segons han explicat fonts jurídiques a l'agència Efe, la dona també ha detallat, per exemple, que Rodríguez, que era qui amb més freqüència es va beneficiar, presumptament, dels favors de Cursach, acumulava comptes diaris de fins a 24.000 euros, i, a instàncies del fiscal, ha apuntat dades precises sobre les seves suposades relacions amb prostitutes i els seus consums de drogues.

Igualment, ha aportat més detalls dels que ja figuraven a les declaracions, el secret de sumari de les quals va aixecar-se aquest dilluns. Durant l'interrogatori del fiscal, la dona també ha realitzat un reconeixement fotogràfic de diversos policies locals que haurien assistit a les festes, aportant també els seus noms i pseudònims. Cal tenir en compte que la versió d'aquesta persona aporta una gran quantitat de detalls i gaudeix de la credibilitat del jutge.

L'interrogatori ha començat a les 10.20 hores d'aquest matí i s'espera que continuï durant l'horabaixa, amb les preguntes de les defenses que han assistit a la sessió. Amb aquest testimoni, ja són al voltant de deu persones les que han implicat Rodriguez i Gijón en les festes que han marcat l'entramat corrupte, que ha implicat una extensa xarxa d'intercanvi de favors entre policies, empresaris de l'oci i polítics.

Segons ha pogut confirmar Efe, alguns dels lletrats defensors dels nombrosos imputats en el cas han qüestionat el testimoniatge d'aquesta dona, que segons ells ha caigut en contradiccions i no ha aportat cap prova material per sustentar les seves acusacions. Tanmateix, ha afegit al seu relat previ que en aquestes festes hi havia un policia encarregat específicament de posar la cocaïna a la disposició dels participants.

Un altre dels fets investigats en la causa sobre el qual ha reiterat que va tenir coneixement és la pallissa que suposadament va rebre una prostituta en una festa a la qual assistia Rodríguez. La dona va sofrir ferides greus i, segons el seu testimoniatge, va abandonar Espanya a instàncies de Cursach, que li va pagar perquè abandonàs el país.

Segons algunes fonts, la testimoni s'ha mostrat segura a la seva declaració i ha relatat també que recentment va ser agredida per dues persones a les quals no coneixia, la qual cosa no li va a fer canviar d'actitud perquè vol explicar el que sap. Ha assegurat, així mateix, que ha rebutjat diners que li han ofert a canvi que no declari i per a fer públic el que sap als mitjans de comunicació.

stats