TURISME
Balears 11/06/2013

Les terrasses de la Platja de Palma, el doble de grosses

Cort argumenta que es contractaran més cambrers i es dinamitzarà l'economia

Ander Zurimendi
2 min

PalmaL'estampa de la primera línia de la Platja de Palma canviarà lleugerament aquest juny, ja que l'Ajuntament ha decidit permetre que els bars i restaurants dupliquin l'espai de què disposaven fins ara per muntar les seves terrasses.

La línia de bars del passeig litoral podia instal·lar les taules i cadires en una franja d'1,9 metres. A partir d'aquest mes, però, la franja creix fins a assolir 3,9 metres d'amplada; per tant, també hi podran posar el doble de taules per als turistes.

La iniciativa d'avalar la proliferació de terrasses és de la Regidoria de Turisme i, concretament, del regidor Álvaro Gijón. "Més terrasses vol dir que es contractaran més cambrers i que el moviment econòmic serà major", argumentava ahir el regidor de Turisme.

Els bars en volen més

La multiplicació de les terrasses és una reivindicació històrica dels restauradors de la Platja de Palma. Segons revelà Gijón, el sector demana encara més espai per fer-ne, però l'Ajuntament considera que duplicar la superfície actual ja és suficient. La mesura, que entra dins un pla pilot (i, per tant, podria ser revisada en tancar la temporada turística, a la tardor), entrarà en vigor durant les dues pròximes setmanes.

L'Ajuntament, a més a més, opina que la multiplicació de terrasses durà associada una major font d'ingressos municipals. I és que cada bar i restaurant abona a Cort 41 euros, trimestralment, per cada metre quadrat de superfície ocupada. Per tant, duplicar la superfície permesa podria significar fer créixer la injecció de doblers als malmesos comptes municipals en la mateixa proporció que les noves terrasses.

La Regidoria de Turisme vol que aquesta reordenació de la primera línia de la Platja de Palma estigui acompanyada per una rehabilitació global dels 15 balnearis de la Platja de Palma. Segons Gijón, actualment els barets són idèntics i no es distingeixen l'un de l'altre, per la qual cosa aposta per diversificar-ne l'oferta i els clients potencials. "Un pot ser més chill out i juvenil; un altre, adreçat a les famílies amb nins petits; de diverses cuines internacionals, o fins i tot poden ser temàtics", explicà el regidor Gijón.

Ara bé, aquesta remodelació dels balnearis haurà de ser pactada amb Mar de Mallorca, l'empresa concessionària del servei fins al 2020. D'altra banda, Mar de Mallorca vol millorar les zones de gandules de la platja i renovar el mobiliari existent per uns "llits balinesos", més amples i de material de més qualitat. Segons revelà ahir Álvaro Gijón, els empresaris volen instal·lar unes tarimes de fusta damunt la superfície d'arena de la platja que s'ocupi per fer-ho "més agradable" al turista.

Així es formarien unes illes de fusta dins la platja, físicament separades de la resta, en les quals els balnearis explotarien el servei de lloguer de gandules.

Demarcació de Costes

Ara bé, Turisme ha rebutjat permetre la remodelació per a enguany mateix any, atès que abans d'avalar el canvi cal fer un pla pilot a gran escala per veure'n la viabilitat. "A més a més, hem de fer consultes a Demarcació de Costes, ja que és competència seva", matisa Álvaro Gijón.

Turisme també estudia la millora de la xarxa de dutxes de la Platja de Palma. No debades, Gijón les veu en un estat "lamentable". "Hem de substituir la xarxa, però està clar que per fer-ho es necessiten doblers i que l'àrea d'Infraestructures realitzi les obres".

stats