Balears 31/08/2016

Terraferida reclama multes exemplars per a les "acampades de luxe" en espais protegits

Els ecologistes asseguren que la normativa permet imposar sancions fins als 100.000 euros als infractors

Ara Balears
1 min
Imatge que denuncià la suposada ocupació il·legal a Cabrera.

PalmaEl col·lectiu ecologista Terraferida ha reclamat, mitjançant una denuncia a la Conselleria de Medi Ambient, que se sancionin els responsables de les acampades de luxe que s'han produït les darreres setmanes a diversos punts de les Balears. L'episodi que ha fet acabar la paciència del col·lectiu ha estat el que es va registrar, dissabte passat, a Cabrera. En aquest sentit, Terraferida assenyala que “ha causat molta preocupació entre la gent una nova activitat comercial practicada per grans vaixells xàrter”.

Segons el comunicat, es tracta d'”acampades de luxe als principals espais naturals de les Illes, com a experiència per als rics”. El grup hauria detectat aquesta activitat en indrets com Cabrera, el Trenc, el Carbó, el Coll Baix (Alcúdia) i la platja de la Cavalleria a Menorca, tot ells, tal com recorden, catalogats com a LIC (Llocs d'Interés Comunitari) i/o ZEPA (Zona d'Especial Conservació per a les Aus) i ANEI.

Terraferida considera que aquestes activitats podrien haver vulnerat fins a tres normes: La Llei de costes, la Llei per a la conservació dels espais de rellevància natural (LECO) i el Pla rector d'us i gestió de Cabrera. En la denúncia, els ecologistes insisteixen que la LECO defineix, com a activitats greus, "l'acampada, el bivac i la pernoctació a l'aire lliure en llocs prohibits". Les sancions que es preveuen en aquest supòsit van dels 6.000 als 100.000 euros.

En l'escrit presentat, Terraferida identifica tres embarcacions que estarien duent a terme aquestes pràctiques i sol·licita a la Conselleria de Medi Ambient “que investigui aquestes empreses i les sancioni de manera exemplar, abans que aquesta pràctica comercial es converteixi en normal”.

stats