Balears 23/10/2017

Terraferida denuncia que la llei Barceló permet "ampliar tot tipus de construccions turístiques" eludint les normes territorials

El col·lectiu ecologista demana la retirada de la Disposició Addicional Tercera de la llei

Ara Balears
1 min
El complex turístic ParkHyatt, a Canyamel.

PalmaTerraferida ha denunciat que la Llei de turisme, coneguda pel nom de llei Barceló, permet "ampliar tot tipus de construccions turístiques" eludint les normes territorials. Això passa per la introducció de la Disposició Addicional Tercera, en la qual es permeten augments del 10% a edificacions turístiques, encara que estigui prohibit en el Pla Territorial.

Com ja va avançar l'ARA Balears el passat 22 de setembre, la Disposició Addicional Tercera permet a hotels, xalets i a tota casta d'instal·lacions turístiques ignorar la normativa urbanística.

Terraferida, que destaca que la Disposició Addicional Tercera tindrà una vigència de 3 anys, en demana l'eliminació. Considera que es tracta "d'una nova amnistia encoberta". "Mentre tots els ciutadans han de complir les lleis, el turisme gaudeix d'una nova butlla i es pot botar lleis que la resta de sectors sí que han de complir", assenyala l'organització ecologista.

stats