Balears 10/05/2017

Una tercera via descarta, gairebé, una llista unitària a les primàries de Podem

Tomás Fernández, qui ja va competir en les primeres eleccions internes, anuncia candidatura

Jaume Vinyas
2 min
Tomás Fernández anuncia la intenció d'encapçalar una llista alternativa a l'actual direcció del partit.

PalmaLes eleccions primàries que Podem ha convocat per al proper mes de juny tindran, amb tota seguretat, més d'una llista. Tomás Fernández, qui ja es va presentar en les primàries que va guanyar l'actual secretari general, Alberto Jarabo, ha anunciat, mitjançant un comunicat, que intentarà “confluir en una candidatura tan àmplia com sigui possible” perquè vol “un Podem més transparent, participatiu i proper a la gent”.

Les possibilitats que s'integri dins la llista que es pretén que sigui unitària i que podrien encapçalar Jarabo o la portaveu parlamentària, Laura Camargo, són escasses, segons ha admès ell mateix a l'ARA Balears. “Ho veig bastant complicat. Evidentment, m'hi present perquè no estic gaire d'acord o content amb el que hi ha ara”, ha assegurat. En aquest sentit, ha afegit que “la unitat es molt més que Jarabo i Camargo”.

Fernández assegura que no és proper al sector del partit promotor de l'anomenat “manifest de Sineu” (“sou un poc destructius”, assegura), tot i que admet que comparteix bona part de les crítiques que fan a l'actual direcció. Tampoc no té a veure, afirma, amb les diputades no adscrites Xelo Huertas i Montse Seijas, tot i que tampoc no comparteix la manera com se les va expulsar del partit (“no es pot castigar una persona per opinar en un grup de Telegram”, apunta).

L'extinta comissió de garanties de Balears és el principal blanc de les seves crítiques: “Ha estat totalment vinculada al secretari general i al consell ciutadà, no ha fet mai funcions de comissió de garanties sinó d'escuder de la resta de l'equip en comptes de ser un òrgan que vetlla pel bon fer d'aquell equip”, assenyala.

Finalment, reitera que és una “utopia” que pugui concórrer una sola llista a les primàries. En aquest sentit, afirma que Jarabo i Camargo “són el mateix i seran el mateix junts i per duplicat”. “Si hi ha alguna cosa que no els agrada, és que ho han fet ells”, conclou.

Fernández no té cap càrrec orgànic dins el partit i és integrant del cercle d'Inca, tot i que admet que “els cercles no es troben en el seu millor moment”. En els propers dies indica que visitarà Menorca, Eivissa i Formentera per cercar “llaços d'unió”.

stats