Publicitat
Publicitat

‘Els tentacles de les tenebres’, en cinc lipogrames

Ahir, a Can Alcover, es va presentar Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l’escola, obra de Marcel·lí Guerrero. En paraules de l’autor, “aquest llibre és en realitat un quadern de trinxera, escrit sota la urgència d’un setge sense treva, enfront de l’ofensiva d’una infanteria de grups ultradretans i funcionaris reconvertits en comissaris polítics, davall de les xiulades i les injúries del menyspreu, enmig de l’olor de pólvora cremada de les amenaces i dels expedients disciplinaris”. L’edició de deu mil exemplars d’un còmic amb el mateix títol, la setmana passada, va provocar la ira de la consellera Joana Maria Camps, que va calumniar l’Assemblea de Docents assegurant que havia estat repartit als estudiants d’escoles i instituts.

Sense a

L’últim vespre, en terres de l’OCB, se’ns oferí El pop de les tenebres. Un govern versus les escoles, llibre de M. Guerrero. En mots de l’escriptor, “el llibre són de fet unes notes de dies bèl·lics, escrit sentint el pes d’un setge sense interrupció, enfront de les ofenses de tropes de grups feixistes i oficinistes reconvertits en sergents polítics, resistint el soroll dels crits i les injúries del menyspreu, enmig de l’olor de trets que ens volen fer por i dels expedients punitius”. L’edició de deu mil còpies d’un còmic d’idèntic titol, cinc o sis dies enrere, mogué el furor de dirigent de J. M. C., que ofengué l’Encontre de Docents dient que el distribuïen entre els joves d’escoles i instituts.

Sense e

Ahir, al casal d’OCB, hom mostrà La fosca amb braços llargs. Una administració contra la pissarra, obra d’un tal M. G. Amb mots d’aital autor, “la producció fa, dit pla i català, un bloc batallador, compost sota l’ànsia d’un boicot infinit, davant l’atac d’una tropa d’uns grups d’inspiració ultra i funcionaris transmutats a comissaris polítics, sota molts xiulos i molts insults d’odi, amb l’olor a pólvora abrusada d’intimidacions i a sumaris punitius”. La publicació, copiada 10.000 pics, d’un còmic amb igual títol, fa cinc o sis jorns, va provocar la ira d’una tal Joana Maria Camps. La ministra va calumniar la Trobada d’Instructors, quan va contar com l’obra s’havia distribuït a l’alumnat infantil i d’instituts.

Sense i

El vespre passat, a Can Alcover, es va presentar Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l’escola, obra de M. Guerrero. En paraules de l’autor, “aquesta obra és realment un quadern de batalla, redactat sota el pes d’un setge sense treva, enfront de l’atac d’unes tropes de grups ultradretans, de buròcrates transmutats en gendarmes del poder, davall dels brams, les ofenses del menyspreu, entre l’olor de pólvora cremada de les amenaces, dels processos de condemna”. La setmana passada es varen estampar 10.000 exemplars d’uns cartoons amb el nom calcat, cosa que va provocar el furor de la consellera Joana M. Camps, que va malparlar de l’Assemblea de Docents assegurant que el donaven als alumnes d’escoles però també de centres d’ESO.

Sense o

Ahir, a l’antiga casa de qui escrigué La relíquia, es va presentar Els tentacles de les tenebres. Un executiu que ataca l’ensenyament, llibre de Marcel·lí G. En paraules del literat, “aquest llibre és en realitat un quadern de trinxera, escrit amb el pes de la urgència d’un setge sense treva, davant de l’atac d’una infanteria de grups ultradretans i empleats públics transmutats en gendarmes partidistes, davall de les xiulades i les injúries del menyspreu, enmig de la pesta de trets de les amenaces i dels expedients disciplinaris”. Els deu mil exemplars de tires dibuixades amb el mateix titular, la setmana passada, van causar la ira de la ministra Juana Maria Camps, que va calumniar l’Assemblea d’Ensenyants assegurant que havia estat repartit als estudiants de centres de primària i instituts.

Sense u

Ahir, a Can Alcover, es va presentar Els tentacles de les tenebres. El govern contra l’escola, obra de Marcel·lí G.. En mots de l’escriptor, “el llibre és en realitat la meva llibreta de trinxera, escrita sota la pressió del setge sense treva, enfront de l’ofensiva de certa infanteria d’entitats d’extrema dreta i oficinistes reconvertits en comissaris polítics, davall dels xiscles i les ofenses del desdeny, enmig de l’olor de pólvora cremada de les amenaces i dels expedients disciplinaris”. L’edició de 10.000 exemplars de còmic amb el mateix títol, la setmana passada, va provocar la ira de Joana Maria Camps. La consellera va difamar l’Assemblea de Docents: segons afirmava, havia estat repartit als nins i joves d’escoles i centres d’ESO i batxiller.