El mal temps altera les festes que se celebren a Menorca

La pluja i el vent obliguen a cancel·lar actes a Gràcia i Sant Nicolau mentre la previsió apunta a fortes tempestes durant tota la jornada a l'illa

L'arribada del mal temps ha provocat la suspensió de diversos actes relacionats amb dues festes que es duen a terme aquest cap de setmana. Aquest és el cas de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que, tot i deixar enrere els esdeveniments més significatius com els 'jaleos', l'Ajuntament de Maó es va veure obligat a cancel·lar els segons focs artificials que ahir vespre s'havien d'efectuar al port del municipi. 

Segons el Consistori, el vent en aquell moment superava els 30 quilòmetres per hora i cal recordar que el màxim estipulat és de 15. D'altra banda, la pluja i el vent també han ocasionat avui incidències en el programa de festes i s'han suspès la bicicletada i la travessia nedant al port de Maó. Aquest darrer acte s'ha ajornat a diumenge que ve. 

Mentrestant, al Mercadal, la comissió de festes de Sant Nicolau ha anunciat la suspensió del 'jaleo' que aquest migdia havia de tenir lloc a la muntanya del Toro. Tot i el contratemps, els Caixers han pujat sense cavalls al santuari per anar a missa i realitzar l'acte d'entrega de canyes verdes. L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per avui a Menorca tempestes durant tot l'horabaixa, vent del nord i nord-est fort i una baixada considerable en les temperatures. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF