Balears 18/08/2013

Els taxistes reclamen més seguretat a la nova llei

Els taxistes esperen "que la futura llei de transport i mobilitat que prepara el Govern serveixi per regular l'activitat dels trens"

M. B. / J. S.
2 min

Inca/manacor."Els trenets turístics en alguns casos transporten més viatgers dels que poden dur, aquests no duen cinturó i els infants van damunt els pares. Per tot això, una frenada precipitada pot tenir conseqüències desastroses", adverteix el president de l'Associació de Taxistes de la Part Forana, José Alama.

El recorregut d'algun d'aquests trenets "passa per carreteres interurbanes i crec que els trens no disposen de les mesures de seguretat adequades per fer-ho", es queixa des de Manacor el taxista Miquel Esteve.

Nuclis urbans

A Portocristo, a Cales de Mallorca i a Alcúdia, els trens turístics surten dels nuclis urbans. El Reglament General de Ciruclació no prohibeix els trenets en carreteres convencionals, però els classifica com a "vehicles especials".

Amb tot, però, la llei especifica que per evitar incidències i embotellaments "l'autoritat competent en matèria de regulació i vigilància del trànsit determinarà l'itinerari dels trens turístics tenint en compte les característiques de la via, del trànsit i de la concurrència amb altres vehicles".

A més, com especifica el reglament de circulació, els trenets "han de mantenir una separació mínima de cinquanta metres amb el vehicle que el precedeixi i facilitarà l'avançament dels vehicles de marxa més ràpida". Aquestes obligacions, segons diuen els taxistes, no es compleixen.

Nova llei

Els taxistes esperen "que la futura llei de transport i mobilitat que prepara el Govern serveixi per regular l'activitat dels trens", afirma Joan Miquel Cabrer, dels taxistes de Santanyí. La llei, que està en tramitació, regularà el transport de viatgers en totes les seves modalitats.

"El contingut del text inclourà la regulació del transport regular de viatgers, el transport discrecional amb autobús i amb taxi; el transport ferroviari i amb tramvia, com també el ferrocarril de Sóller i els trens turístics", explicaven des del Govern el mes de maig passat.

Durant la tramitació de la llei, les associacions de taxistes varen reunir-se amb el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, per traslladar-li els perjudicis que asseguren que els comporten els trens turístics. Malgrat les reunions, però, sembla que la llei no recull les demandes que va fer aquest col·lectiu i diverses associacions de professionals del taxi ja han presentat al·legacions a la futura norma, que encara està pendent d'aprovació definitiva.

stats