Les talaies de Mallorca tornaran a il·luminar-se en favor dels refugiats

El Consell de Mallorca pren el relleu al projecte de l'IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques i restaurarà quatre torres de defensa més

Les torres de defensa i talaies de Mallorca tornaran a encendre's el proper 13 de gener en defensa dels drets humans i per conscienciar sobre el drama de les persones refugiades, en una iniciativa de sensibilització creada l'any passat per primera vegada.

L'objectiu d'aquest acte simbòlic és doble: sensibilitzar a la ciutadania sobre el drama que pateixen els refugiats en el Mediterrani i difondre el patrimoni monumental de l'illa, ha recordat el Consell de Mallorca en un comunicat, en el qual anima a participar en aquesta jornada per superar l'èxit de l'any passat.

Les talaies de Mallorca ressorgeixen pel patrimoni i els drets humans

El proper 13 de gener el Consell tornarà a encendre les torres de defensa prenent el relleu del projecte creat pel IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, començant des de Dragonera i donant la volta a Mallorca en el sentit de les agulles del rellotge.

S'unirà tot el perímetre de Mallorca per mitjà de les torres de defensa, mitjançant senyals de fum durant el dia i de llum durant la nit, recreant així els senyals històrics que emetien les construccions defensives costaneres.

La directora Insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat que el Consell de Mallorca se suma al projecte "Talaies de Mallorca, Torres de defensa pels drets humans" i enguany es posa al capdavant de l'organització per reivindicar "la dignitat, els drets humans i el patrimoni".

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha assegurat que tornar a encendre les torres "cerca il·luminar la foto per tots" i al mateix temps que tornin a ser "visibles davant tots els mallorquins per conscienciar del ric patrimoni històric que guarda la costa de Mallorca en forma d'aquests elements arquitectònics de defensa".

La direcció Insular de Patrimoni restaurarà enguany altres 4 torres de defensa més.

La primera encesa de fum es farà des de la Torre de na Pròpia, en Sa Dragonera i es propagarà cap al nord. Quan hagi arribat la nit s'iniciarà el segon torn amb l'encesa de llum.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF