Publicitat
Publicitat

TRANSPORT

Suspesa la vaga de tren

Empresa i treballadors han arribat a un principi d'acord, que inclou, entre d'altres, la descongelació salarial

El comitè d'empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha suspès la vaga que mantenia des de finals de setembre "amb caràcter immediat", després d'arribar aquesta matinada a un principi d'acord, que inclou, entre d'altres, la descongelació salarial.

Fonts del comitè d'empresa han informat que la desconvocatòria oficial de la vaga es realitzarà un cop s'hagin signat els compromisos del Govern, fet que es preveu per dilluns. 

" Va ser una reunió que podem qualificar de tensa, es van viure moments en què semblava que no podria haver-hi un acord", han explicat les mateixes fonts,  que asseguren que l'altra part s'ha compromès a estudiar jurídicament el tema dels sobresous. 

Aquest dimarts, el president del comitè, Ricardo Mas, va criticar que hi ha directius "afins" a governs anteriors que cobren sobresous des del 2012 . Per això mateix, i davant el caos que s'ha produït, el comitè d'empresa de SFM va oferir al Govern suspendre durant una setmana la vaga a canvi d'eliminar els sobresous i asseure's a negociar "seriosament" amb els treballadors.

Demà, divendres, els treballadors tornaran a reunir-se amb la direcció de l'empresa per ultimar els detalls de l'acord, que inclouen l'obertura d'una mesa de negociació per avançar en les seves reivindicacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF