Balears 17/07/2015

El Suprem confirma la suspensió definitiva del TIL

L'actuació de l'alt tribunal respon a la decisió del Govern de tombar els recursos contra les sentències adverses i confirma l'enterrament del projecte lingüístic de Bauzá

Ara Balears
1 min
Vista de la plaça d'Espanya al principi de la manifestació / @Jaume_Ordines

PalmaEl Govern ha anunciat aquest divendres que el Tribunal Suprem ha acceptat el desistiment del recurs de cassació per defensar el TIL contra la sentència que ho anul·lava, per la qual cosa el decret queda definitivament suspès.

Així ha informat el portaveu del Govern, Marc Pons, durant la roda de premsa posterior el Consell de Govern, on ha assenyalat que no hi haurà costos i que "amb això queda finalitzada una qüestió que per a nosaltres era molt important". Cal recordar que derogar el TIL era un dels principals punts del programa de govern i de les promeses electorals dels diferents grups del pacte. Al costat de la derogació de la Llei de Símbols, ha estat una de les primeres mesures del nou executiu.

Han passat dues setmanes des que el Consell va acordar autoritzar a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a desistir dels tres recursos de cassació per defensar el TIL davant el Tribunal Suprem. En aquest moment, Pons va afirmar que encara que desistir dels recursos ja suposa el "enterrament" del TIL, els consellers farien una proposta de derogació específica.

stats