Balears 19/01/2018

El Suprem confirma 2 anys i mig de presó per Munar pel suborn de Can Domenge

L'expresidenta del Consell de Mallorca demanà a la Sala una rebaixa de la condemna

sabrina vidal
1 min
L'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, durant el judici de Can Domenge.

PalmaLa Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de dos anys i mig de presó, vuit d’inhabilitació i multa de cinc milions d’euros imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears a l’expresidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antonia Munar, per un delicte de suborn.

Munar, i altres dos càrrecs del Consell, exigiren quatre milions d’euros a un empresari perquè pogués aconseguir l’adjudicació dels terrenys de Can Domenge. La sentència considerava provat que el pagament es va fer l’any 2006 i que els doblers es va repartir entre els acusats.

L’any 2016, Maria Antònia Munar va admetre els fets com certs per escrit i reclamà llavors al Tribunal Suprem que li rebaixàs la pena en considerar que ja havia estat jutjada per la mateixa actuació a la peça principal del cas Can Domenge.

Efectivament, l’Audiència Provincial va condemnar Munar a sis anys de presó per frau a l’administració, prevaricació i revelació d’informació confidencial per can Domenge que, posteriorment va derivar en un altre judici per suborn, pels quatre milions d’euros.

La Sala rebutja els arguments de Munar i destaca que “sense perjudici que els fets tenguin una relació temporal, tenen una sustantivitat pròpia: d’una banda, l’acord entre els acusats per subornar a l’adminsitració, i de l’altra, la sol·licitud d’una dàvida”. D’aquesta manera, a la ressolució s’entén que es tracten de fets independents que donen lloc a diversos delictes, en moments distints.

stats