Balears 29/06/2017

Els quatre suposats membres de l'Estat Islàmic declaren divendres a l'Audiència Nacional

Varen ser detinguts aquest dimecres a Mallorca com a resultat d'una operació policial coordinada a diverses ciutats d'Europa

Ara Balears
1 min
Un dels detinguts a Inca.

PalmaLes quatre persones detingudes aquest dimecres a Mallorca –dues a Inca, una a Ariany i una altra a Binissalem– per, presumptament, formar part d'una cèl·lula de l'Estat Islàmic passaran aquest divendres a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, qui decidirà si deixar-los en llibertat o enviar-los a presó provisional.

Segons va informar el Ministeri d'Interior, aquestes persones varen ser detingudes aquest dimecres a Mallorca com a resultat d'una operació policial coordinada a diverses ciutats d'Europa, la qual va resultar en dues detencions més a Alemanya i al Regne Unit.

La cèl·lula hauria tingut ramificacions internacionals i hauria elaborat material audiovisual "molt radical", segons la mateixa nota, a més d'organitzar reunions clandestines setmanals per determinar la voluntat de joves afins al seu ideari i aconseguir que viatjassin a zones de conflicte.

Amb tot, la germana d'un dels arrestats va afirmar després de les detencions que el desplegament policial es basava només en "sospites", i es va queixar de la "brutal" actuació de la policia. Igualment, afirmà que el seu germà era una persona religiosa, però era un home pacífic: "Com volen que planegi alguna cosa en el Ramadà?", es preguntava.

stats