Balears 19/10/2016

Spectrum menysprea les institucions pitiüses i l'Aliança Mar Blava

La companyia rebutja reunir-s'hi i afirma que ho farà quan hi hagi govern a Madrid i es "reprengui l'activitat autoritzadora"

Ara Balears
1 min
Activistes pintats de negre, del grup Menorquins pel Territori realitzant una cadena humana contra les prospeccions petroliferes a la platja de Binigaus. David Arquimbau

PalmaLa companyia Spectrum Geo Limited ha mostrat el seu absolut menyspreu a les institucions pitiüses, l'Aliança Mar Blava i tota la societat illenca. L'empresa que projecta prospeccions petrolíferes a la mar balear ha rebutjat reunir-s'hi perquè considera que fins que no hi hagi Govern a Madrid no es podrà "avançar en aquest projecte tan interessant".

Les Illes plantaran cara a les prospeccions

En un escrit dirigit al president del Consell insular pitiús, Vicent Torres, l'empresa ve a dir que no té sentit reunir-se amb les institucions illenques perquè no decideixen res. Així, destaca que una vegada hi hagi govern i es "reprengui l'activitat autoritzadora" no tindrà problemes per reunir-s'hi. D'aquesta manera, la reunió, prevista per a aquest dijous, ha quedat suspesa.

Segons la institució insular, en la seva resposta l'empresa "menysprea el posicionament de rotund de rebot de les institucions i de la ciutadania de les Illes Balears al seu projecte de prospeccions" i, a més, "pretén donar per fet que es tirarà endavant a partir de la constitució d'un nou govern a Espanya".

El proper 25 d'octubre, consells insulars, ajuntaments d'Eivissa i l'Aliança Mar Blava es reuniran i informaran sobre les properes accions que adoptaran per frenar el projecte d'Spectrum al mar balear.

stats