Aptur creu que es perdran la meitat de les places ja existents del sostre provisional

La patronal de lloguer turístic demana que la modalitat de 60 dies resti al marge del còmput en el  sostre de places

Arran de la presentació de la futura zonificació per a Mallorca,  Aptur Balears considera que la zonificació presentada pel Consell Insular de Mallorca condemna a l’empobriment les zones saturades. En aquest sentit, cal recordar que alguns d’aquests nuclis, com ara Pollença, Alcúdia, Santanyí, ses Salines o Sóller, han estat destins de qualitat fins ara i aquesta zonificació en causarà l’empobriment econòmic ja que se'n veurà afectada també la oferta complementària (comerç i restauració principalment), a més de produir-se d’un decreixement real de les places ja existents. 

En aquest sentit, Joan Miralles, president de l’associació, ha volgut destacar que “aquests municipis tenen una alta demanda turisticoresidencial, per la qual cosa és d’esperar que els habitatges que no es puguin regularitzar acabin en mans del turisme residencial, descapitalitzant la classe mitjana mallorquina”.

L’asssociació de referència del lloguer turístic també vol recordar que la modalitat de lloguer de 60 dies en habitatges habituals hauria d’estar exempta del còmput en el sostre de places, ja que el Govern admet aquesta possibilitat com a incentiu per a l’economia col·laborativa.

“Així i tot, no podem menystenir que el fet que l’aprovació definitiva de la zonificació es produeixi abans de començar la temporada alta permetrà a alguns sol·licitar places i no perdran totalment la propera temporada” ha afegit Miralles. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF