IMPULS SOCIAL
Balears 11/10/2016

Son Gotleu tindrà un mercat dos dies per setmana a partir de novembre

Dels 46 llocs de venda, Cort en reserva 10 per a l'Associació progressista de gitanos, una de les principals promotores de la iniciativa

Montse Terrasa
2 min
Un carrer de Son Gotleu en una imatge d'arxiu.

Son Gotleu tindrà un mercat dos dies a la setmana amb el qual es vol afavorir la inserció laboral de residents a la zona i respondre a una demanda dels veïns. La iniciativa és de l'Ajuntament de Palma i es posarà en marxa a partir de novembre amb 46 llocs de venda.

Els regidors Antònia Martin i Joan Ferrer.

El mercat s'instal·larà al passeig interior de la plaça d'Orson Welles a partir de l'11 de novembre cada dimecres i divendres de 8 a 14 h. Segons ha explicat aquest dimarts el regidor del Districte de Llevant, Joan Ferrer: "Serà un alè per a totes les persones que puguin concórrer el mercat, ja que podria ser una oportunitat d'ocupació i esperam que esdevengui un referent".

Disposar d'un mercat era una de les reivindicacions de l'Associació progressista de gitanos. Per això, de les 46 parades, 10 es reservaran per a aquesta entitat social.

Per vendre en el nou mercat de Son Gotleu, els venedors hauran de disposar de la pertinent declaració responsable sobre el compliment de la normativa en matèria de seguretat alimentària. La regidora de Mercats i Consum, Antònia Martín, ha informat que la seva àrea ja ha elaborat les bases que en regiran el funcionament.

"Ens hem reunit amb associacions de veïns, d'immigrants i de comerciants, i hem pres el pols a la barriada. Creim que aquest és un projecte molt arrelat a les línies de l'equip de govern, que són participar i escoltar les demandes ciutadanes i donar-hi resposta", ha afegit la regidora.

Com a la resta de mercats temporals, al de Son Gotleu es podran trobar productes hortofructícoles, teixits i confeccions, productes artesanals, parament de la llar, flors i plantes, olives i envinagrats, productes agropecuaris, venda artesanal de productes i també mobles, estris, objectes de segona mà i llibres vells, entre d'altres.

Per tal d'afavorir la inserció laboral a la barriada, Sanitat i Consum ha establert uns barems on es puntua:

  1. Concurrència d'una situació de vulnerabilitat familiar i/o sociolaboral: trobar-se en situació d'atur, haver estat víctima de la violència masclista, tractar-se d'una família monoparental amb fills menors d'edat, tenir una discapacitat física, psíquica, sensorial, etcètera.
  2. Acreditar pertànyer, amb un mínim de tres mesos d'antiguitat, a una associació o entitat sense ànim de lucre orientada a col·lectius amb situacions de vulnerabilitat social, laboral i familiar.
  3. Tipologia dels productes: oferir productes i articles que afavoreixin el compliment de les finalitats pròpies del mercat, posant en valor la seva contribució a la bona imatge.
  4. Antiguitat en l'alta de l'IAE.
  5. No ser titular de cap parada a cap altre mercat municipal de Palma.
stats